250.000 de oameni, fara curent in California. Orasul in care nu se mai circula decat cu barca

Ultima actualizare: 15-12-2014 01:34

Vremea rea din Statele Unite continua sa faca ravagii: daca pe Coasta de Est americanii se lupta cu zapezile, in California inundatiile sunt marea problema.

Ploile cazute aproape fara incetare in ultimele zile au lasat in urma orasele intregi acoperite de ape si 250.000 de locuitori fara electricitate. 

In Healdsburg, un orasel din nordul Californiei, locuitorii si-au dat seama ca singurul mijloc de transport potrivit este caiacul. Pentru multi, iesitul din casa a devenit prilej de distractie.

Cei care s-au aventurat cu masinile pe sosele sau le-au lasat parcate acolo au regretat... In doar cateva ore, automobilele le-au fost acoperite de puhoaie. Cateva scoli au fost inchise din cauza apelor, la fel si numeroase autostrazi din nordul statului.

Echipele de interventie incearca sa restabileasca alimentarea cu electricitate pentru un sfert de milion de oameni ramasi in bezna, dupa ce furtuna a pus la pamant cablurile de curent, dar si cativa copaci. Situatia este la fel de dramatica in San Francisco.

Situatia nu se va imbunatati prea curand. Meterologii au anuntat ca va ploua si vineri noapte si ca furtunile vor continua saptamana viitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO