Etnobotanice, gasite in curtea reginei Mari Britanii. Explicatia oficiala: "Sunt foarte importante"

Ultima actualizare: 15-12-2014 01:34
Regina Elisabeta

Suna ca o gluma, dar este oficial: in curtea Palatului Buckingham cresc ciuperci cu proprietati psihotrope

Ciupercile halucinogene au fost gasite chiar in gradina resedintei Reginei Elisabeta a II-a, celebrul Palat Buckingham. Descoperirea a fost facuta in timpul filmarii unei emisiuni TV care va fi fiduzata de Craciun iar cel care a depistat ciupercile a fost Alan Titchmarsh, vedeta respectivei emisiuni.

Titchmarsh este un specialist in gradini faimos in Marea Britanie si cand a vazut o ciuperca cu palarie rosie cu picatele albe a recunoscut imediat o specie cu proprietati psihotrope. NBC News nu precizeaza despre ce fel de ciuperca este vorba, insa ar putea fi Amanita muscaria (foto jos), buretele pestrit, care se gaseste in componenta multor amestecuri de “etnobotanice”.

Un purtator de cuvant al Palatului Buckingham a confirmat descoperirea, spunand ca ciupercile au aparut natural si ca ele sunt importante in ecosistemul din gradina, fiindca ajuta copacii sa creasca si sa absoarba substante nutrivite din sol. Oficialul a precizat si ca ciupercile nu au fost folosite niciodata in bucataria palatului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO