Spania, Elveția, Suedia, Franța, şi Finlanda au confirmat noua tulpină de coronavirus

28-12-2020 18:29


Spania, Elveția, Suedia, Franța, şi mai nou Finlanda completează lista țărilor europene în care a fost confirmată noua variantă a virusului Sars-Cov-2 identificată inițial în Marea Britanie

Pe de altă parte, Germania a depățit un prag sumbru. Autorităţile anunţă 30 de mii de decese asociate cu Covid-19.

Germania a avut o rată a deceselor relativ scăzută în primul val al pandemiei. Dar, în ultimele săptămâni, decesele asociate cu Covid s-au numărat cu sutele.

Ulrike Demmer, reprezentant guvern: ”Numărul infecțiilor cu coronavirus rămâne, în mod clar, mult prea ridicat, la fel ca și numărul deceselor. Peste 300 de noi decese au fost raportate de Institutul Robert Koch. Aceasta înseamnă că peste 30.000 de oameni au murit, în Germania, din cauza pandemiei. Datele de la spitale ne arată clar dificultatea situației cu care ne confruntăm”.

Germania a intrat într-un lockdown strict la începutul lunii, cu restricții - doar puțin atenuate de Crăciun; Dar nu și de Anul nou!

Ulrike Demmer: ”Incidența și dinamica infectărilor depind, pur și simplu, de comportamentul fiecăruia dintre noi. Cel mai important este să reducem în continuare, semnificativ, contactele sociale. Desigur, este valabil și în ajun de Anul nou”.

Aproape 41.400 de infectări şi şi 360 decese, în 24 de ore, au fost raportate în Marea Britanie. Mai ales în sudul Angliei, sporește presiunea asupra spitalelor, pentru că sunt internaţi tot mai mulţi bolnavi de Covid care primesc tratament. A doua zi de Crăciun a fost una dintre cele mai aglomerate din istorie pentru serviciul de ambulanță de la Londra, când au fost aproape 8.000 de apeluri la numărul de urgenţă.

Pe de altă parte, peste 200 de turişti britanici au fugit din izolare, din mai multe hoteluri, aflate în staţiunea elveţiană de ski Verbier. Elveţia a impus o carantină de zece zile, pentru britanici, de tema răspândirii noii variante a coronavirului, mult mai contagioasă. Astfel, vreo 420 de turişti din Regatul Unit erau obligaţi să rămână în izolare, în camerele de hotel. Dar, potrivit presei elveţiene, jumătatea dintre ei au fugit după prima zi. Dispariția lor a fost descoperită de personalul hotelurilor.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO