Situatie ingrijoratoare in Singapore, din cauza poluarii. Orasul este acoperit de un nor de fum inecacios
Orasul-stat Singapore era invaluit vineri intr-un nor de fum inecacios.
Aceasta ar putea fi prima consecinta majora in acest an a incendiilor de padure din Indonezia, tara in care incendiile repetate provoaca tensiuni cu vecinii sai din Asia de Sud-Est ce sufera efectele acestora. Indicele calitatii aerului a atins azi niveluri ingrijoratoare, locuitorii trezindu-se cu un fum intepator in atmosfera, relateaza 7sur7.be, citat de Agerpres.
Conditiile s-au inrautatit pe parcursul zilei, singaporezii temandu-se de repetarea puternicei poluari de anul trecut, cand s-au inregistrat mii de infectii pulmonare, anulari de zboruri si inchiderea unor scoli.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit Agentiei de Mediu din Singapore, indicele de poluare era de 165 la ora 04:00 GMT, nivel superior cifrei 100, cand aerul este considerat nesanatos. Vizibilitatea din birourile aflate in zgarie-nori era aproape zero. Populatiei i s-a recomandat sa isi reduca activitatile fizice intense in exterior.
Si in Malayezia se inregistreaza de cateva zile fum, insa indicele aerului din aceasta tara vecina cu Indonezia nu a atins un nivel apreciat ca nesanatos. Focarele de incendii de vegetatie de pe insula Sumatra au crescut ca numar in ultimele doua zile, a anuntat Agentia indoneziana de meteorologie, climatologie si geofozica.
Alte incendii s-au declansat recent in insula Kalimantan (partea indoneziana a insulei Borneo), insa pana in prezent numarul lor au fost in ansamblu mult mai mic decat in 2015. Insulele Sumatra si Kalimantan sunt in fiecare an cele mai afectate de incendiile din Indonezia, provocate in general ilegal pentru cresterea suprafetelor cultivate cu palmieri pentru ulei, articol la care tara este primul producator mondial.
Culturile pe terenuri arse, tehnica agricola primitiva utilizata ca mijloc de defrisare si fertilizare in zonele tropicale, precum si ale incendieri voluntare au distrus anul trecut 2,6 milioane de hectare de padure tropicala din Indonezia, incheie 7sur7.be.
Singapore shrouded in acrid smog as haze returns to South-East Asia https://t.co/qnDXarvakU pic.twitter.com/DQDmket8aD
— AFP news agency (@AFP) August 26, 2016