Serviciile de informații ucrainene: Războiul va atinge un punct de cotitură în august și se va termina până la finalul anului

Ultima actualizare: 13-05-2022 18:23
LIVE UPDATE Război în Ucraina, ziua 75. Odesa a fost lovită de patru rachete trase din Crimeea
Captură Twitter

Șeful serviciului de informații militare al Ucrainei spune că războiul Rusiei va atinge un punct de cotitură la jumătatea lunii august și că se va termina până la sfârșitul anului.

Este cea mai precisă și optimistă predicție a unui înalt oficial uncrainean de până acum.

Într-un interviu exclusiv pentru Sky News, generalul maior Kirilo Budanov a spus că o lovitură de stat pentru înlăturarea lui Vladimir Putin de desfășoară deja în Rusia, dar și că președintele rus este grav bolnav de cancer.

Budanov a prezis corect perioada în care Rusia va porni războiul, în timp ce alții din guvern erau sceptici, iar acum este convins că are dreptate când vine vorba despre data la care se va sfârși invazia.

„Punctul de cotitură va avea loc în a doua parte a lunii august. Majoritatea acțiunilor de luptă se vor încheia până la sfârșitul acestui an. Ca urmare vom reînnoi puterea ucraineană în teritoriile noastre pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas și Crimeea”, a spus acesta.

„Știm totul despre inamicul nostru. Știm despre planurile lor aproape în timp ce le fac. Europa vede Rusia ca pe o mare amenințare. Este speriată de agresiunea acesteia. Noi ne-am luptat cu Rusia timp de opt ani și putem spune că această mare putere a ei este, de fapt, un mit. Nu este așa de puternică precum pare. Este o hoardă de oameni cu arme”, a mai spus oficialul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO