Seism de 30 de secunde, precedat de un "zgomot puternic" in Serbia. Ce pagube a produs cutremurul cu magnitudinea de 4,6

Dată publicare: 09-03-2015 14:02
Dată actualizare: 12-03-2015 01:47


cutremur, Serbia

Un cutremur cu magnitudinea de 4,6, care s-a produs duminica seara in vestul Serbiei, a provocat pagube minore, au anuntat autoritatile locale, citate de postul B92 in pagina electronica.

Epicentrul seismului, produs la ora locala 21.47 (22.47, ora Romaniei), a fost localizat in apropiere de localitatea Kosjerici, la 15 kilometri de Valjevo. Seismul, care a durat 30 de secunde si a fost precedat de un "zgomot puternic", a fost resimtit in toata tara.
Un alt cutremur, cu magnitudinea de 2,5, s-a inregistrat in regiunea Kosjerici dupa miezul noptii.

Primarul orasului Kosjerici, Milijan Stojanici, a declarat in noaptea de duminica spre luni ca in urma seismului s-au format crapaturi in zidurile mai multor case din satul Mrcici, aflat chiar in zona epicentrului, insa nu au fost raportate alte pagube.

Luni dimineata, Stojanici a afirmat ca aproximativ 100 de case au fost avariate, iar unele zone ale satului nu sunt accesibile din cauza nametilor de zapada, potrivit agentiei Tanjug.

Stojanici a explicat ca pagubele s-au inregistrat in special la nivelul cosurilor de fum si acoperisurilor caselor mai vechi. El a adaugat ca au fost de asemenea raportate pagube la Centrul Cultural si la cladirea municipalitatii din orasul Kosjerici.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO