Șeful spionilor Rusiei s-a văzut cu directorul Securității Coreei de Nord, ”pentru a face față mișcărilor de spionaj”
Șeful spionajului rus a vizitat capitala Coreei de Nord la începutul acestei săptămâni, pentru a discuta despre cooperarea în domeniul securității, a anunțat joi agenția de presă de stat nord-coreeană, citată de Moscow Times.
Vizita are loc în contextul în care acești aliați istorici își întăresc legăturile, pe fondul războiului din Ucraina.
Serghei Narîșkin, șeful serviciului rus de informații externe SVR, s-a întâlnit cu ministrul nord-coreean al Securității de Stat, Ri Chang Dae, în vizita care a ținut 3 zile.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Oficialii au discutat despre impulsionarea cooperării "pentru a face față mișcărilor de spionaj și complot din ce în ce mai mari ale forțelor ostile", a anunțat KCNA.
Rusia și Coreea de Nord sunt amândouă sub incidența unei serii de sancțiuni globale - Moscova pentru invazia sa în Ucraina, iar Phenian pentru testele cu arme nucleare.
În septembrie, președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong Un au avut un summit în Orientul Îndepărtat al Rusiei, în timpul căruia Kim a declarat că relațiile cu Moscova sunt "prioritatea numărul unu" a țării sale.
Ulterior, Statele Unite au afirmat că Phenian a început să furnizeze arme Rusiei.
La începutul acestei luni, Coreea de Sud a afirmat că Phenian a trimis aproximativ 7.000 de containere cu arme către Rusia, pentru războiul cu Ucraina.
Washingtonul și analiștii afirmă că Phenianul a căutat în schimb o serie de asistență militară, cum ar fi tehnologie prin satelit și modernizarea echipamentelor sale militare din epoca sovietică.
"Cele două părți au ajuns la un consens complet de opinii cu privire la problemele aflate pe masă în cadrul celor două discuții care s-au desfășurat într-o atmosferă camaraderească și amicală", se arată în informarea KCNA, agenția de presă de stat nord-coreeană.