Secretarul de presă al preşedintelui din Peru păstra într-o toaletă din Palatul Guvernului 20.000 de dolari

Ultima actualizare: 24-11-2021 14:16
Secretarul de presă al preşedintelui din Peru păstra într-o toaletă din Palatul Guvernului 20.000 de dolari
Getty

Bruno Pacheco, secretarul de presă al preşedintelui peruan Pedro Castillo, păstra 20.000 de dolari în toaleta sa privată din Palatul Guvernului din Lima, potrivit actului de percheziţie întocmit de procurorul care îl acuză de trafic de influenţă.

 

Întrebat despre provenienţa acestor bani, omul de încredere al lui Castillo a declarat că banii sunt rezultatul economiilor pe care le-a făcut, inclusiv din salariul său brut de 25.000 de soli lunar (circa 6.200 de dolari), venit pe care îl încasează de mai puţin de trei luni, notează EFE.

Pacheco a demisionat vineri, chiar în ziua în care a fost efectuată percheziţionarea biroului său, după ce comandanţii generali ai armatei şi ai forţelor aeriene şi-au prezentat demisiile şi l-au acuzat de presiuni şi amestec în promovările din cadrul forţelor armate pentru a favoriza persoane apropiate preşedintelui.

Totuşi, în pofida demisiei, Pacheco se află încă în funcţie, în contextul în care încă nu a fost desemnat oficial un înlocuitor.

Înlocuitorul lui Pacheco va fi cel mai probabil Carlos Jaico, un fost candidat la un mandat de parlamentar din partea partidului de centru-dreapta Alianţa pentru Progres (APP).

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO