Statul Malawi îl vrea pe Mike Tyson în rolul de ambasador al canabisului

Ultima actualizare: 24-11-2021 11:24
Statul Malawi îl vrea pe Mike Tyson în rolul de ambasador al canabisului
Getty

Malawi, ţară în care cultivarea şi comerţul cu canabis medicinal sunt activităţi legale, a cerut oficial legendei boxului Mike Tyson să devină ambasador al industriei locale, informează AFP, citată de Agerpres.

Anunțul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii din acest stat african, citat

Într-un email adresat la începutul acestei luni fostului campion mondial la categoria grea, ministerul a precizat că "Malawi nu poate merge singur în această industrie complexă şi are nevoie de un partener. Aş dori să vă numesc, domnule Mike Tyson, ambasador al sectorului canabisului în Malawi".

Ministerul Agriculturii nu a precizat dacă fostul pugilist american a răspuns favorabil solicitării sale.

"Iron Mike", cel mai tânăr campion mondial la categoria sa, când avea doar 20 de ani, în 1996, a dezvoltat în ultimii ani o afacere legală şi profitabilă cu canabis.

La sfârşitul lunii octombrie, revista americană Forbes a anunţat lansarea de către boxerul american a unei noi societăţi de comercializare a produselor pe bază de canabis, în Statele Unite.

Malawi a intrat pe lista ţărilor africane care permite utilizarea canabisului în scop medicinal, la începutul anului 2020, în special pentru a compensa scăderea producţiei de tutun.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO