Scrisoarea de adio descoperita in casa atacatorului din Germania: "Ma rog ca sa ma pot razbuna pe acesti necredinciosi"

Ultima actualizare: 23-07-2016 07:49
Muhammad Ryiad

Autoritatile germane au exprimat indoieli cu privire la faptul ca autorul atentatului comis cu un topor luni seara intr-un tren din Bavaria (sudul Germaniei) era de nationalitate afgana, asa cum declarase acesta, si considera ca ar fi pakistanez.

Primele elemente ale anchetei sugereaza ca tanarul refugiat de 17 ani s-a dat drept afgan la sosirea sa in tara in iunie 2015 pentru a avea o sansa mai buna de a obtine azil, subliniaza canalul tv mentionat, citand surse apropiate serviciilor de securitate germane, relateaza Agerpres.

Analiza inregistrarii video cu autorul atacului, difuzata marti de gruparea jihadista Statul Islamic, in care acesta isi anunta actiunea si ameninta "infidelii", arata ca el a folosit pentru anumiti termeni un dialect Pastu vorbit in Pakistan si nu in Afganistan, potrivit ZDF. Accentul sau este in mod clar pakistanez, au declarat experti in aceasta limba, bazandu-se si pe faptul ca un document pakistanez a fost gasit in camera lui.

Intre altele, numele autorului dat de Statul Islamic in revendicarea sa, 'Muhammad Riyad', nu se potriveste cu numele sub care fusese inregistrat in Germania, si anume Riaz Kahn, conform ZDF.

Tanarul a ranit cinci persoane, intre care doua foarte grav, luni seara, la Wurzburg, utilizand un topor si un cutit. Patru persoane au fost ranite in tren, iar a cincea - o femeie - pe strada, in timp ce isi plimba cainele. Individul a fost ucis in cele din urma de catre politie.

Anchetatorii au gasit in camera sa o scrisoare de adio destinata tatalui sau, in care atentatorul scrie: "In prezent, ma rog ca sa ma pot razbuna pe acesti necredinciosi si sa ajung in Rai".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO