Scholz: Sancțiunile vor fi ridicate doar când Vladimir Putin îşi va accepta eșecul în Ucraina
Sancțiunile occidentale împotriva Rusiei vor fi ridicate doar atunci când președintele rus Vladimir Putin va accepta că planurile sale în Ucraina nu vor avea succes, a declarat cancelarul german Olaf Scholz.
„Toate sancțiunile pe care le-am impus Crimeei sunt încă în vigoare. Toate sancțiunile pe care le-am impus din cauza revoltei iniţiate de ruși în Donbas sunt încă acolo în vigoare. Și același lucru va fi valabil și pentru deciziile luate acum, care sunt mult mai severe”, a spus el, potrivit Rador.
„Există o singură cale de ieșire: ca Putin să accepte că planurile sale în Ucraina nu vor reuși”, a adăugat el marți la conferința de presă de închidere a summitului G7 din Germania.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Statele grupului G7, reunite în summit în Germania, vor să crească şi mai mult presiunea economică împotriva Rusiei.
Un înalt responsabil de la Casa Albă a declarat luni că cele mai puternice țări se gândesc în special la un "mecanism pentru a plafona la nivel mondial preţul petrolului rusesc".
Liderii ţărilor G7 (SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Japonia) sunt ’foarte aproape de un punct în care vor decide să le ceară miniştrilor lor să creeze de urgenţă mecanisme pentru a plafona la nivel mondial preţul petrolului rusesc’, a explicat el într-o întâlnire cu presa în marja reuniunii din Alpii Bavarezi, potrivit Agerpres, care citează AFP.
Un astfel de mecanism, ce rămâne să fie definit, ar viza "serviciile" care sunt legate de exportul de petrol rusesc, a afirmat sursa, care a dorit să i se păstreze anonimatul.
Ea a recunoscut totuşi că acest proiect ar cere "multă coordonare", atât între ţări, cât şi cu sectorul privat.
Potrivit AFP, termenul de "servicii" se poate referi mai ales la transportul naval şi la contractele de asigurări pentru încărcăturile de petrol rusesc.
"Obiectivul este de a tăia principala sursă de bani noi a (preşedintelui rus Vladimir) Putin", a afirmat responsabilul de la Casa Albă.
Sursa: Rador
Etichete: Rusia, Ucraina, razboi, vladimir putin, Olaf Scholz,
Dată publicare:
29-06-2022 08:02