Toţi cei 4 poliţişti implicaţi în moartea lui George Floyd sunt acuzaţi de omor şi complicitate la omor

Ultima actualizare: 04-06-2020 07:28
George Floyd
youtube.com

Polițistul care i-a provocat moartea lui George Floyd va suporta acuzații mai dure din partea procurorilor. El va fi cercetat pentru omor de gradul al doilea.

Și ceilalți trei agenți implicați în incident vor fi acuzați pentru complicitate, scrie CNN, care citează mesajul senatorului Amy Klobuchar.

Aceasta a transmis deciziile pe o rețea socială, înainte ca procurorul general din Minnesota, Keith Elisson, să facă anunțul oficial.

George Floyd a fost ucis pe 25 mai, în Minneapolis, cel mai mare oraș din Minnesota.

Polițiștul care a stat timp de aproape nouă minute cu genunchiul pe gâtul acestuia, Derek Chauvin, a fost acuzat initial de crimă de gradul al doilea, adică omor involuntar, iar colegii săi nu fuseseră acuzați de nimic. Cei patru au fost concediați.

Rezultate contradictorii la autopsii

 

Medicul legist oficial responsabil de autopsia lui Floyd a dezvăluit că în sângele acestuia s-a descoperit fentanil, un puternic opiaceu.

Bărbatul de 46 de ani a făcut un “stop cardiac şi pulmonar” din cauza imobilizării sale de către forţele de ordine, a detaliat medicul legist al comitatului Hennepin într-un comunicat.

În raportul său, el menţionează “alţi parametri importanţi: arteroscleroza şi hipertensiune arterială; intoxicare cu fentanil; utilizare recentă de amfetamine”.

Până atunci, medicul legist oficial asigura că nu deţine “probe fizice care să susţină diagnosticul de asfixiere traumatică sau de strangulare”.

“Efectul combinat al arestării şi al imobilizării lui Floyd de către poliţie, antecedentele sale medicale şi prezenţa potenţială a unor substanţe psihoactive în corpul său au contribuit probabil la moartea lui”, a declarat el într-un raport preliminar.

Familia a cerut o autopsie independentă

 

Rezultatele definitive au fost făcute publice doar după ce avocaţii familiei au prezentat rezultatele unei autopsii efectuate de experţi independenţi pe care îi mandataseră.

Aceşti medici “au conchis că decesul a rezultat dintr-o asfixiere prin presiune prelungită”, a declarat avocatul Ben Crump în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit unor experți legali, faptul că există două rezultate diferite ale unor autopsii, una care dezvăluie că bărbatul de 46 de ani nu avea alte afecțiuni, iar alta, cea oficială, care susține că el suferea de “arteroscleroza şi hipertensiune arterială, dar și că utilizase amfetamine”, nu vor face decât să bulverseze jurații în cazul unui proces.

“Va fi parte din strategia de apărare a polițistului, susținând că nici măcar nu poate fi stabilită cu certitudinea cauza morții lui George Floyd”, a declarat avocatul Gerald Lefcourt, potrivit Reuters.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO