Rezultatul autopsiei independente: ”George Floyd a murit prin asfixiere”

Ultima actualizare: 01-06-2020 22:40
george floyd proteste sua
Getty

Autopsia independentă solicitată de familia lui George Floyd a stabilit că acesta a murit ca urmare directă a agresiunii la care a fost supus.

Rezultatul arată că bărbatul în vârstă de 46 de ani a încetat din viață prin ”asfixiere, cauzată de comprimarea gâtului și a spatelui, ceea ce a dus la o blocare a fluxului de sânge către creier”, scrie ABC News.

Potrivit medicilor legiști, greutatea care a apăsat pe spatele victimei, cătușele și poziția în care acesta se afla au fost factori care au contribuit la finalul tragic.

Avocații familiei lui George Floyd au declarat că autopsia independentă a fost efectuată de Allecia Wilson, de la Universitatea din Michigan, și de Michael Baden, care s-a ocupat și de autopsia lui Eric Garner și Michael Brown, uciși și ei de polițiști.

Care a fost varianta examinatorului oficial

 

Familia lui George Floyd a selectat un examinator medical independent după ce în concluziile preliminare ale Biroului de examinare medicală din Hennepin s-a stabilit că Floyd a murit probabil din cauza unei combinații de condiții de sănătate existente și orice potențial intoxicant din sistemul său.

”Se pare că nu a existat nicio dovadă fizică care ar fi murit prin asfixiere sau prin strangulare”, se spunea în varianta oficială citată de Fox9.

George Floyd avea condiții medicale anterioare, inclusiv o boală la artera coronară și hipertensiune arterială.

Avocatul Benjamin Crump, care reprezintă familia lui Floyd, a declarat, sâmbătă: “Nu suntem surprinși încă, suntem tragic dezamăgiți de constatările preliminare ale autopsiei executate de examinatorul medical. Sperăm că acest lucru nu reflectă eforturile de a crea o pistă falsă din motivul pentru care George Floyd a murit”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO