Scandalul Jimmy Savile. Rudele au scos din cimitir piatra funerara a fostului prezentator BBC

Jimmy Savile

Pentru milioane de copii britanici, Jimmy Savile a fost prezentatorul TV care a promis ca le va indeplini visurile. Acum insa, au aparut informatii care arata ca el ar fi fost de fapt "cosmarul" multora dintre acesti copii. 

Potrivit Time, acest scandal ar putea zgudui din temelii reteaua britanica BBC. Savile, care a murit in 2011, a fost pentru mult timp gazda unui show televizat pentru copii, difuzat la ore de maxima audienta in Marea Britanie. De-a lungul timpului, el a adunat, in total, in campaniile de strangere de fonduri in scopuri caritabile, suma de 64 de milioane de dolari.

Recent insa, in Anglia a fost difuzat la un post de televiziune comercial un documentar in care cinci femei au sustinut ca ar fi fost violate, molestate si fortate sa intretina reluatii sexuale cu Jimmy Savile pe vremea cand erau minore, de multe ori sub acoperisul sediului BBC, unde lucra prezentatorul. Dupa difuzarea acestui documentar, peste 40 de femei au lansat acuzatii asemanatoare la adresa lui Savile.

In prezent, BBC se confrunta cu acuzatii grave care ii vizeaza pe producatorii sai, ofiterii de presa si alti prezentatori ai acestui post de televiziune, care ar fi stiut de comportamentul lui Savile la acea vreme. Radioteleviziunea publica a Marii Britanii a cedat presiunii impuse de opinia publica saptamana trecuta, care i-a cerut sa recunoasca acuzatiile "ingrozitoare". Cu toate acestea, BBC insista asupra faptului ca nu exista indicii care sa arate ca "managementul postului ar fi avut cunostiinta de aceste fapte si ca le-ar fi ignorat".

Citește și
soldati britanici morti in Afganistan
Emisiunea realizata de BBC care a provocat un scandal in Anglia: "Ne arata fiii cum mor in direct"
VIDEO. „Toată România este salvată”. Femeia care a sesizat CCR și a împiedicat-o pe Diana Șoșoacă să candideze la prezidențiale a sărbătorit cu șampanie
 Premierul Marii Britanii, David Cameron, a descris aceste acuzatii ca fiind "extrem, extrem de problematice" si a sugerat, intr-un interviu televizat, ca Savile ar putea fi deposedat post-mortem de titlul de "Sir". El a primit acest titlu de la Regina Elisabeta in 1990, iar printre distinctiile primite se afla inclusiv una de la Papa. Anul trecut, cand a murit, aproximativ 4.000 de oameni au participat la Leeds la ceremonia de inmormantare, in semn de respect pentru cel care s-a zbatut permanent sa stranga bani in scopuri caritabile.

Acuzatiile femeilor care sustin ca ar fi fost violate de Savile pe vremea cand erau minore sunt sustinute si de un asistent-producator de la BBC, care a povestit in documentarul respectiv ca la un moment dat a deschis usa camerei in care se afla Jimmy Saville si l-a vazut pe acesta cu o fetita in brate, in varsta de aproximativ 14 ani, avand o mana bagata pe sub fusta acesteia.

Colegii sai de breasla din acea vreme recunosc faptul ca au existat permanent zvonuri privind comportamentul lui Jimmy. "Toti am avut urechile astupate, transformandu-l pe Jimmy Savile intr-o persoana de neatins", spune cunoscuta prezentatoare de la BBC, Esther Rantzen.

Acum, tot mai multe persoane incep sa vorbeasca despre abuzurile lui Savile, aproape in fiecare zi. Fostul producator al emisiunii radio "Teen Scene", care a fost prezentata de Savile, Wilfred De’Ath, a declarat pentru ITV ca l-ar fi avertizat pe Savile la un moment dat ca nu este bine ca a petrecut o noapte intr-un hotel cu o fata "care avea probabil 12 sau chiar 10 ani".

Publicatia britanica Mirror a anuntat ca familia lui Jimmy Savile a scos piatra funerara a acestuia, in valoare de 4.000 de lire sterline, "in semn de respect fata de opinia publica".

Articol recomandat de sport.ro
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Keanu Reeves s-a făcut pilot auto! Cum s-a descurcat în prima cursă la profesioniști!
Citește și...
Reportaj BBC: Taberele de vrajitoare din Ghana, locurile unde femeile
Reportaj BBC: Taberele de vrajitoare din Ghana, locurile unde femeile "excentrice" sunt exilate

Atunci cand un sat este lovit de ghinion, in multe tari din lume locuitorii suspecteaza ca la mijloc este vorba de o vrajitorie. In Ghana, femeile banuite de astfel de lucruri sunt fortate sa traiasca izolat, in tabere special create pentru vrajitoare.

Emisiunea realizata de BBC care a provocat un scandal in Anglia:
Emisiunea realizata de BBC care a provocat un scandal in Anglia: "Ne arata fiii cum mor in direct"

O emisiune televizata a stranit revolta presei din Marea Britanie, pentru ca urmeaza sa arate imagini de razboi, in care unii soldati chiar mor in timp ce sunt filmati.

Documentar BBC: Cum reusesc trei africani flamanzi sa fure mancarea unui grup de lei. VIDEO
Documentar BBC: Cum reusesc trei africani flamanzi sa fure mancarea unui grup de lei. VIDEO

Oamenii din Africa au gasit o noua modalitate de a se hrani. Acestia cauta grupuri de lei care au vanat diverse animale, iar apoi incearca sa le fure prada.

Recomandări
BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale (Surse)
BEC a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă la alegerile prezidenţiale (Surse)

Biroul Electoral Central (BEC) a respins ca inadmisibilă a doua candidatură depusă de Diana Şoşoacă pentru alegerile prezidenţiale.

Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia.
Solicitarea lui Mircea Geoană după ce a fost acuzat că are legături cu Rusia. "Înseamnă că are o viziune diferită"

Candidatul independent la președinție, Mircea Geoană, și-a lansat, duminică, programul politic și a vorbit despre planurile și speranțele pentru țară. A răspuns și acuzațiilor despre legăturile, cu Rusia.

Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie
Românii își fură până și aerul pe care îl respiră. Păduri incendiate pentru a ascunde fraude sau plantate doar pe hârtie

Țara pădurilor pierdute, partea a III-a. Ca să extindă suprafața împădurită de pe teritoriul României, Ministerul Mediului a finanțat cu sute de milioane de lei plantarea a sute de păduri pe terenuri degradate.