Scandal in Germania, din cauza numarului mare al refugiatilor. Un militar neamt s-a dat drept sirian, sa planifice un atentat
Scandalul care zguduie in prezent Bundeswehr-ul (armata germana), dupa ce s-a descoperit ca un militar german se dadea drept refugiat sirian planificand un atentat, scoate la lumina aspecte legate de gestionarea haotica a cererilor de azil in tara.
Franco Albrecht, locotenent in prezent in spatele gratiilor, a reusit sa se inregistreze ca refugiat sirian care a fugit din calea razboiului si a obtinut in aceasta calitate in 2016 dreptul de sedere de un an si o indemnizatie lunara de 409 de euro, potrivit Agerpres, care citeaza France Presse.
Cu toate acestea, militarul de 28 de ani, suspectat ca planifica sub aceasta acoperire un atentat impotriva unor personalitati de stanga sau a strainilor, nu a vorbit in araba in timpul audierii sale in fata administratiei insarcinate cu cererea sa de azil.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
El s-a prezentat sub numele ciudat de David Benjamin, pretinzand ca apartine unei minoritati franceze in Siria.
Acest caz incredibil aduce in actualitate intrebari incomode cu privire la gestionarea a peste un milion de dosare de cereri de azil din afluxul din perioada 2015-2016, in timp ce autoritatile germane au promis sa examineze cu severitate aceste dosare de teama escrocilor si a amenintarii jihadiste.
Organizatii neguvernamentale si juristi trag de mai multe luni un semnal de alarma, denuntand un personal subcalificat, traducatori incompetenti si un haos administrativ care poate avea consecinte grave pentru populatiile vulnerabile.
Odata cu sosirea masiva a migrantilor, Oficiul federal pentru migratie si refugiati (BAMF) se confrunta cu o sarcina colosala.
In cateva luni, aceasta administratie insarcinata sa audieze solicitantii si sa decida asupra cererilor lor a trebuit sa faca angajari de la 3.000 la 7.300 de angajati. Instruirea lor a fost redusa la minimum: de la 14 saptamani la zece zile, uneori.
"Doar cantitatea conteaza si nu calitatea" cand vrei sa decizi in cazul a 1 milion de cereri de azil pe an, denunta Sebastian Ludwig, de la organizatia sociala a Bisericii protestante (Diakonie).
La sfarsitul anului 2016, un munte de 450.000 de dosare nerezolvate erau ingramadite pe birourile BAMF. In consecinta, unii refugiati asteapta aproape cate un an inainte de a sti care le va fi soarta. Altii, convocati de BAMF, asteapta cu rabdare ore in sir pentru un interviu individual, dar nu reusesc sa ajunga in aceasta faza din lipsa de timp, fiind necesara reprogramarea.
Translatorii, recrutati in masa si prost platiti, sunt rareori profesionisti. In unele cazuri, ei abia cunosc limba din care ar trebui sa traduca.
"Din ce in ce mai mult, acesti oameni decid (sa acorde azil sau nu), fara sa aiba habar. Ei nu cunosc ABC-ul dreptului de azil", se revolta Hubert Heinhold, un avocat din Munchen, care apara refugiati de zeci de ani, in saptamanalul Die Zeit.
Sursa: Agerpres
Etichete: refugiati, germania, armata, scandal, imigranti, azi, bundeswehr,
Dată publicare:
05-05-2017 11:46