Scandal în Australia după apariţia unor înregistrări video cu acte sexuale în Parlament
Apariţia în spaţiul public a unor înregistrări video cu angajaţi ai guvernului conservator din Australia în timpul unor acte sexuale în Parlament a provocat un scandal în Executiv.
Premierul conservator Scott Morrison, a cărei poziţie era deja zguduită de gestionarea mai multor cazuri, printre care şi unul în care o angajată şi-a acuzat un fost coleg de viol, a spus că astfel de comportamente sunt "scandaloase".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Înregistrările video şi fotografiile ar fi fost distribuite pe un grup de discuţii între angajaţi ai guvernului conservator înainte de a fi făcute publice de un avertizor de integritate. Ele au fost arătate luni seară de cotidianul The Australian şi de postul de televiziune Channel 10, potrivit Agerpres.
Materialele au declanşat un scandal, în contextul în care, recent, o serie de cazuri au scos în evidenţă cultura politică australiană şi au dus la manifestaţii în toată ţara.
Avertizorul de integritate, identificat doar cu prenumele de Tom, a declarat în media că angajaţi ai guvernului şi deputaţi au avut deseori relaţii sexuale într-o sală de rugăciune din Parlament şi că în clădire au fost aduse prostituate "pentru plăcerea unor deputaţi ai coaliţiei".
El a mai explicat că unii angajaţi schimbau fotografii cu caracter pornografic cu ei înşişi şi că el însuşi a primit atât de multe încât "a devenit imun".
El a declarat că este vorba de "o cultură a bărbaţilor care consideră că pot face orice doresc ei". Deşi spune că aceşti angajaţi probabil nu au încălcat nicio lege, consideră că, "moral, sunt compromişi".
Un consilier a fost deja demis, iar Guvernul a promis că vor urma şi alte concedieri.
Ministrul pentru Femei, Marise Payne, care este şi Ministru de Externe, a declarat în presă că aceste dezvăluiri sunt "mai mult decât consternante" şi că ele întăresc nevoia anchetei care a fost dispusă de guvern asupra culturii muncii în parlament.