Sala de concerte unde urma să se desfășoare Eurovision va trata pacienţi cu Covid-19

Dată publicare: 15-04-2020 06:50
Dată actualizare: 15-04-2020 07:18


Sala de concerte unde urma să se desfășoare Eurovision va trata pacienţi cu Covid-19

Sala de concerte din Rotterdam în care trebuia să se desfășoare concursul Eurovision va găzdui începând de vineri zeci de pacienți infectați cu Covid-19 pentru a degreva spitalele olandeze.

 

Complexul polisportiv Ahoy Arena, care urma primească în luna mai mii de fani ai concursului muzical european, găzduieşte acum 88 de paturi de spital, iar capacitatea sa poate fi extinsă la câteva sute, dacă va fi nevoie.

Una din sălile complexului va fi rezervată în întregime pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus care au nevoie de tratament, dar nu şi de internare în spital.

Pacienţi care suferă de alte boli pot fi, de asemenea, primiţi pentru a se elibera paturi în spitale pentru pacienţii cu Covid -19 aflaţi în stare critică.

Eurovision 2020, anulat de coronavirus

”Unii nu mai fac faţă singuri acasă şi trebuie îngrijiţi conform indicaţiilor medicului generalist al acestora. În curând îi vom putea primi aici în Ahoy”, a declarat Saskia Baas, directoarea serviciului local de sănătate publică al regiunii Rotterdam.

Persoanele care ”nu mai pot fi îngrijite în mod corespunzător în unităţile de îngrijire sau în azilele de bătrâni” pot fi de asemenea cazate aici, a adăugat ea.

Decizia amenajării Ahoy Arena a fost luată de autorităţile regionale după anularea ediţiei din acest an a Eurovision-ului din cauza pandemiei.

”Eram în plină pregătire pentru concursul Eurovision. A trebuit să ne adaptăm brusc şi rapid la această criză” sanitară, a explicat Arjen Littooij, directorul autorităţilor din domeniul securităţii din regiunea Rotterdam.

Aproape 3.000 de decese în Olanda

În Olanda, una dintre puţinele ţări europene în care statul nu a impus restricţii aspre, au fost depistate 27.419 cazuri de contaminare cu Covid-19 şi 2.945 de decese, conform celui mai recent bilanţ oficial.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO