Sa aveti pofta! Friptura de sobolan este o delicatesa in China!
Pare de neconceput, dar aflati ca mancarurile din carne de sobolan sunt atat de cautate in provincia Guangdong, incat la orele de varf clientii trebuie sa-si faca rezervare pentru a putea gusta din aceste preparate culinare.
“Restaurantul poate vinde si 40 de kilograme de mancare de sobolani pe zi”, spune unul dintre angajatii unuia dintre localurile din orasul Zhongcun al provinciei Guangdong. Asta in vreme ce un altul se mandreste ca preparatele din carnea rozatoarelor sunt la mare cautare de zeci de ani in restaurantele din zona.
Carnea de sobolan poate fi fripta, prajita in ulei si servita cu diverse sosuri sau poate fi fiarta in supa. Un kilogram de carne costa pentru clienti 50 de yuani, adica 7,3 dolari, in vreme ce restaurantul isi procura materia prima cu doar 15 yuani pe kilogram.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Si afacerea incepe cu “alesul” rozatoarelor chiar de catre clienti. Daca in restaurantele pescaresti care se respecta acestia isi pot alege “exemplarele” din acvarii amenajate special, in acest caz, in fiecare zi, in fata localurilor respective sunt expuse mai multe custi pline cu sobolani.
Alegerea facuta este practic cheia de la care incepe o masa delicioasa si mai ales rafinata.
De altfel, carnea de sobolan se pare ca are si o valoare nutritiva mare. Localnicii spun ca “Un sobolan este echivalentul a trei pui!”. Mai mult decat atat, consumul carnii de sobolan vindeca fara gres calvitia si previne albirea parului.
Fie ele cat de bune, medicii avertizeaza insa ca cine are curajul sa guste astfel de delicatese o face pe riscul lui. Rozatoarele, care provin de pe campuri sau din culturile de orez, sunt purtatoare de boli. In opinia lor, chiar si bucatarii care pregatesc mancarurile sunt expusi riscurilor medicale.