Rușii îi forțează pe ucraineni să le repare echipamentul militar, pentru că mecanicii lor nu sunt în stare
Rusia îi obligă pe mecanicii ucraineni să le repare echipamentul militar stricat pentru că rușii nu știu cum să o facă, spun oficialii ucraineni.
Rușii fac presiuni asupra mecanicilor ucraineni pentru a le repara echipamentele militare stricate, pe fondul lipsei de mecanici ruși care să fie capabili să facă această treabă.
Centrul Național de Rezistență al Ministerului ucrainean al Apărării a anunțat că forțele rusești repun în funcțiune echipamente militare învechite, dar „nu dispun de mecanici care să poată repara vehiculele deteriorate".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Prin urmare, inamicul angajează cu forța specialiști", a spus acesta.
Afirmația nu a putut fi verificată în mod independent. Aceasta vine în contextul în care ambele armate implicate în conflict se confruntă cu o criză de echipamente și muniție.
Practic, Rusia nu dispune de mecanici abilitați sau destul de competenți care să repare echipamentele militare învechite și stricate. Ucrainenii îi acuză pe ruși că îi obligă să le repare echipamentele. La rândul lor, ucrainenii sunt îndemnați să nu se conformeze și să saboteze în schimb echipamentul rușilor.
Putin recunoaște că Rusia nu are suficiente muniții
Președintele Vladimir Putin a recunoscut, marți, că forțele ruse nu au suficiente „muniții de înaltă precizie, echipamente de comunicații, avioane, drone și așa mai departe".
De asemenea, el a evocat nevoia de echipamente mai moderne, în urma unor rapoarte potrivit cărora linia de front a Rusiei este dependentă de tancuri învechite din epoca sovietică.
În tot acest timp, Ucraina a primit un aflux de armament modern de la aliații occidentali. Cea mai recentă livrare constră în vehicule de luptă pentru infanterie Bradley și Stryker fabricate în SUA. Ucraina ar urma să primească cât de curând și o livrare de avioane de luptă F-16.
Conform surselor Insider, se pare că 16 din cele 109 Bradley trimise în Ucraina au fost deja pierdute sau avariate în timpul luptelor.
Echipamente rusești, capturate și folosite pentru apărarea Ucrainei
Armata ucraineană a înființat, de asemenea, ateliere de reparații în care echipamentele rusești capturate, inclusiv tancuri, transportoare blindate de trupe și camioane de combustibil, sunt puse din nou în funcțiune - de data aceasta pentru apărarea Ucrainei.
În declarația sa, Centrul Național de Rezistență i-a îndemnat pe ucrainenii care trăiesc sub ocupație rusă să nu se conformeze niciunui ordin și să nu repare echipamentele rusești.
De asemenea, ucrainenii sunt îndrumați cu privire la modul în care să saboteze tancurile și vehiculele rusești în cazul în care „sunt forțați să lucreze la echipamente militare, fiind constrânși sau amenințați".