Rusia va oferi miercuri explicații în cazul otrăvirii fostului spion Serghei Skripal

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Serghei Skripal
Getty

Rusia îi convoacă miercuri pe ambasadorii străini acreditaţi la Moscova pentru a le prezenta punctul său vedere în cazul otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripal în Marea Britanie, pentru care Londra acuză Moscova.

Ambasadorii sunt invitaţi la o 'întâlnire cu responsabilii şi experţii Departamentului pentru problemele de neproliferare şi de control al armamentelor' din Ministerul rus de Externe, a indicat marţi purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Moscova, Maria Zaharova, transmite AFP, citând un anunţ al Ministerului rus de Externe.

Întâlnirea va fi consacrată cazului otrăvirii fostului agent rus Serghei Skripal, care a trădat în favoarea Marii Britanii, şi a fiicei acestuia, pe 4 martie la Salisbury, şi acuzaţiilor Londrei la adresa Moscovei, a precizat Maria Zaharova, citată de agenţia oficială TASS, informează Agerpres.ro

'Este prevăzut ca punctul de vedere al Rusiei să le fie exprimat reprezentanţilor oficiali ai statelor străine, să li se răspundă acestora la eventualele întrebări şi ca Rusia să îşi expună propriile interogaţii' în acest caz, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Otrăvirea celor doi Skripal a provocat o gravă criză în relaţiile deja glaciale dintre Moscova şi occidentali şi a fost urmată de expulzarea a 23 de diplomaţi ruşi din Marea Britanie şi de îngheţarea relaţiilor bilaterale.

Rusia, care îşi clamează nevinovăţia, a anunţat, ca măsură de retorsiune, expulzarea unui număr egal de diplomaţi britanici şi sistarea activităţilor British Council pe teritoriul său

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO