Rusia bombardeaza Statul Islamic cu bombe pe care scrie "pentru poporul nostru" si "pentru Paris". Mesajul lui Vladimir Putin

Ultima actualizare: 23-11-2015 01:08

Rusia a bombardat pozitii ale Statului Islamic din Siria cu bombe purtand inscriptiile; "pentru poporul nostru" si "pentru Paris". Fortele ruse si-au intensificat atacurile, cu raiduri aeriene si cu rachete lansate de pe mare.

Ministrul apararii a spus ca aceste lovituri sunt acum coordonate cu bombardamentele aviatiei franceze.

Un "baraj" de rachete de croaziera au fost lansate de pe vase de lupta rusesti din Marea Caspica asupra unor "pozitii teroriste" din Siria, dupa cum a anuntat ministrul apararii de la Moscova, Serghei Shoigu. Tintele lovite sunt in Raqqa, fieful Statului islamic, dar si zonele Idlib si Alep.

Raidurile rusesti au fost efectuate, de asemenea, cu bombardiere cu raza luna de actiune. Proiectilele au avut si dedicatie. Un militar a scris pe bombele de aviatie mesajele: "pentru poporul nostru" si "pentru Paris", cu cateva minute inaintea decolarii avioanelor de lupta de la bazele utilizate de fortele ruse in Siria.

"Trimitem un mesaj teroristilor pe cale aeriana" - a punctat ministrul rus al apararii, intr-un mesaj pe Twitter. Apoi, Serghei Shoigu a revenit cu o declaratie in care a vorbit despre "campania aeriana de represalii", subliniind ca armata rusa a  "inceput sa-si coordoneze actiunile cu fortele franceze".

Vladimir Putin, presedintele Rusiei: "Dragi tovarasi, un mare numar de operatiuni militare au fost efectuate in ultimele zile. Misunile au fost indeplinite si au fost indeplinite bine. Vreau sa va multumesc tuturor, dar si sa va atrag atentia ca inca nu e suficient pentru eliminarea teroristilor din Siria si pentru protejarea Rusiei de eventuale atacuri teroriste."

Vladimir Putin s-a angajat sa-i vaneze pe responsabilii atentatului cu bomba care a aprovocat prabusirea unui avion de pasageri rusesc, pe 31 octombrie in Egipt. Statul islamic a revendicat atacul, in care au murit 224 de oameni .

Avionul Airbus A321, implicat in tragedia din Sinai de la 31 octombrie, efectua o cursa charter turistica intre statiunea egipteana Sharm el-Sheikh si orasul rus Sankt Petersburg, avand la bord 224 de persoane. Nu au existat supravietuitori. Serviciului Federal rus de Securitate (FSB) a anuntat la inceputul acestei saptamani ca prabusirea avionului rus a fost provocata de explozia unei bombe la bordul aparatului.

La 13 noiembrie, la doua saptamani de la tragedia aviatica din Egipt, o serie de atacuri si explozii erau comise aproape simultan la Paris. 130 de oameni au murit si peste 350 au fost raniti.

In urma acestor atacuri, Rusia si Franta si-au intensificat operatiunile militare in Siria si masuri sporite de securitate au fost luate in intreaga lume.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO