Rusia a început a treia etapă a exerciţiilor pentru desfăşurarea de arme nucleare tactice
Rusia a început a treia etapă a exerciţiilor pentru exersarea desfăşurării armelor nucleare tactice, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Moscova, relatează Reuters.
"În conformitate cu decizia preşedintelui Federaţiei Ruse, a început cea de-a treia etapă a exerciţiului de forţe nucleare non-strategice", a declarat Ministerul Apărării într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram.
Soldaţii din districtele militare Sud şi Centru se vor antrena cum să desfăşoare focoase fictive pentru sistemele de rachete operaţionale şi tactice Iskander-M şi să le mute în mod secret la locurile de lansare, a precizat Ministerul Apărării.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 40.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 3:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
"Etapa actuală a exerciţiului vizează menţinerea pregătirii personalului şi a echipamentelor unităţilor pentru utilizare în luptă a armelor nucleare non-strategice ale Rusiei, pentru îndeplinirea misiunilor de luptă", a declarat ministerul.
Rusia a organizat prima etapă a exerciţiilor în mai, iar aliatul său Belarus s-a alăturat celei de-a doua etape în iunie.
Rusia susţine că Statele Unite şi aliaţii săi europeni împing lumea în pragul unei confruntări nucleare prin faptul că oferă Ucrainei arme în valoare de miliarde de dolari, dintre care unele sunt folosite împotriva teritoriului rus.
De la trimiterea a mii de trupe în Ucraina la 24 februarie 2022, preşedintele Vladimir Putin a declarat în repetate rânduri că Rusia ar putea folosi arme nucleare pentru a se apăra în situaţii extreme, comentarii pe care Occidentul le-a respins ca fiind de natură să intimideze.