"Pray for Turkey": gestul de solidaritate facut de mii de oameni. Imaginile-protest care au aparut pe retelele de socializare

Ultima actualizare: 02-07-2016 00:00
atentate Turcia

La scurt timp dupa ce aeroportul Ataturk a fost zguduit de un triplu atac sinucigas, lasand in urma 41 de morti si 239 de raniti, potrivit bilantului anuntat de autoritati miercuri, pe internet au aparut mii de mesaje de solidaritate.

In prima zi dupa atentat, hashtag-ul #PrayForTurkey a fost utilizat de peste 300.000 de ori doar pe Twitter. Oameni din intreaga lume au vrut sa isi arate solidaritatea cu victimele catastrofei si cu rudele si prietenii ramasi in urma celor decedati, relateaza BBC. Mai multe imagini si mesaje au circulat pe retelele de socializare.

Cu toate acestea, exista si frustrarea ca lumea occidentala a avut un raspuns mai puternic la atacurile dintr-o tara crestina. Unii au constatat ca desi in ultima perioada Turcia a fost lovita in repetate randuri de atentate teroriste, acestea nu au primit aceeas atentie ca cele care au avut loc in Paris sau Bruxelles.

"Tarile islamice sufera cel mai mult de pe urma terorismului, dar, in ochii lumii, se pare ca noi nu suntem importanti." a scris pe Twitter o tanara de origine musulmana, care locuieste in Marea Britanie. Postarea sa a fost acompaniata si de un desen in care Turcia si Pakistanul par "uitate" de presa mondiala.

"Terorismul nu are religie, nationalitate, ori culoare." a comentat altcineva.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO