Românii se bucură de vreme călduroasă, în timp ce zone din Europa sunt invadate de ninsori


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 30 Octombrie 2018 07:35
Categorie: Stiri externe

În timp ce noi ne bucurăm de zile de vară târzie, prin locuri de obicei mai calde a venit deja iarna.

A nins în Franţa şi Spania, unde au fost în vigoare şi alerte de vreme neobişnuit de rece pentru această perioadă.

În schimb, Italia se confruntă cu inundaţii şi furtuni, iar în Slovenia şi Austria se fac pregătiri de inundaţii de-a lungul unui afluent al Dunării.

Deşi este abia sfârşit de octombrie, 26 de departamente din jumătatea estică a Franţei sunt sub alerte meteo de zăpadă şi polei. În şase departamente din Masivul Central, zăpada s-a depus în strat de 15 - 30 de centimetri începând de duminică noapte. Dar nu a nins numai la altitudini mari, ci şi la câmpie.

În schimb, departamentele de la Mediterană sunt afectate de furtuna Adrian. Nordul Corsicii este sub cod roşu de vânt, iar rafele vor atinge între 130 şi 150 de kilometri pe oră. Autorităţile au sfătuit populaţia să evite orice activităţi în aer liber. 11.000 de oameni au rămas fără curent din cauza liniilor eletrice puse la pământ de vânt.

În nordul Spaniei, oamenii au fost nevoiţi să renunţe în grabă la hainele subţiri, căci temperaturile au scăzut brusc chiar şi cu 10 grade. La altitudini de peste 900 de metri, s-a depus strat de zăpadă de 10 centimetri.

În schimb, în Italia, în şase regiuni nordice a fost cod roşu de inundaţii, furtuni în zona de coastă din Linguria şi vânt puternic în Lazio și Campania. La Roma, rafalele au doborât numeroși copaci iar şcolile au rămas închise. Patru oameni au murit, după ce o alunecare de teren a acoperit o casă, din sudul Calabriei.

Vântul a depăşit 100 de kilometri la oră şi în centrul şi vestul Sloveniei, iar oraşul de coastă Piran a fost inundat de mareea înaltă. Şi în Slovenia, dar şi în Austria, ploile prognozate au determinat autorităţile să se pregătească de inundaţii de-a lungul Dravei, afluent al Dunării. În Slovenia, râul riscă să inunde peste 100 de clădiri din două oraşe.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Tags: vreme, zapada, ploi, europa,

VIDEO PROTVPLUS.RO