Româncă suspectată de cel puțin 100 de furturi, arestată în Italia. Detaliul care a dat-o de gol

furturi Italia

O româncă și complicele ei marocan au fost arestați în Italia, după ce au jefuit casele mai multor bătrâni din Toscana, Lombardia, Trentino-Alto Adige și Veneto.

 

Femeia se oferea să lucreze ca îngrijitoare în casele persoanelor în vârstă și, ulterior, acționa împreună cu partenerul ei. Carabinierii suspectează că cei doi au comis cel puțin 100 de furturi, relatează mattinopadova.it.

Cei doi - J.E., cetățean marocan de 30 de ani și R.I.I., româncă de 28 de ani - au fost arestați la sfârșitul lunii octombrie. Ancheta a stabilit că cei doi se deplasau prin diverse regiuni italieneși furau.

Metoda era de fiecare dată la fel: femeia se prezenta la cămine pentru bătrâni, scentre sociale sau biserici și se oferea să lucreze ca îngrijitoare. Acolo obținea informații despre viitoarele victime - adresă, membri de familie.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Bărbatul le studia programul și după câteva zile se întorcea să dea lovitura.

Carabinierii din Piove di Sacco au început să-i supravegheze, după ce au sesizat că cei doi aveau o mașină scumpă și stăteau într-un apartament închiriat cu 550 de euro în condițiile în care niciunul dintre ei nu lucra.

După ce l-au filat pe bărbat și au dejucat un furt, au observat că furturile din apartamente coincideau cu prezența celor doi în zonă. Loviturile erau puse la cale în vile izolate, pe timpul serii, în zone rezidențiale.

Ambii erau foarte abili din punct de vedere fizic, astfel că reușeau să intre în apartamente situate la etajul al doilea, la care ajungeau cățărându-se pe jgheaburi, înainte să spargă uși sau ferestre pentru a intra în case.

Carabinierii au pus capăt furturilor comise de cuplul de infractori marți 24 octombrie dimineața, intrând în locuința acestora.

În încercarea de a ascunde o parte din pradă, cei doi răufăcători au încercat să arunce câteva dintre bunurile furate în toaletă, neștiind că aurul are o greutate mai mare decât apa. Militarii au recuperat ceasuri în valoare de peste 30.000 de euro provenite din furturi comise în Bovolenta, Brugine și Sant’Angelo di Piove.

A fost găsită și o agendă în care cei doi notau, împărțit pe luni, toate obiectele sustrase pe timpul loviturilor pentru a avea o evidență la zi a prăzii.

Marocanul a fost închis în penitenciarul din Padova, românca în cel din Verona.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
O româncă, turistul cu numărul 3 milioane în Israel în 2017. Premierul i-a fost ghid
O româncă, turistul cu numărul 3 milioane în Israel în 2017. Premierul i-a fost ghid

O româncă este turistul cu numărul 3 milioane care a ajuns în Israel, cifra fiind un nou record al numărului de turişti în acest an. Românca şi partenerul acesteia au fost întâmpinaţi marţi la aeroport de ministrul Turismului din Israel

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.