O romanca, implicata intr-o retea internationala de hoti de masini. Profitul e de 6 milioane de euro


Ultimul update: Luni 29 Octombrie 2012 06:49
Data publicarii: Vineri 26 Octombrie 2012 13:48
Categorie: Stiri externe

Ai nostri sunt din nou printre fruntasii la infractiuni, in Italia. Dupa mai bine de un an de ancheta internationala, politistii au reusit sa lichideze o retea de hoti de masini, care obtinuse un profit impresionat de 6 milioane de euro.

Au fost arestate 16 persoane din Romania, Bulgaria si Italia. Printre capii retelei, spun anchetatorii italieni, ar fi o romanca in varsta de 33 de ani, prietena sefului cel mare.

Membrii retelei erau trimisi de capii organizatiei in Franta, Spania sau Olanda, unde foloseau documente false de identitate pentru a inchiria masini. Alegeau de obicei vehicule din clasa medie, care pot fi vandute usor.

Apoi, cu masinile inchiriate, porneau la drum catre Italia, unde era pregatita operatiunea de "clonare".

Aici, vehiculele erau modificate astfel incat sa semene cu unele inmatriculate legal; primeau placute de inamatriculare si acte false, dar copiate dupa cele reale. De asemenea, li se schimbau seriile de identificare si uneori chiar erau vopsite.

Cu asemenea transformari, autoturismele erau vandute la Roma, Napoli sau Palermo.

Federico Zaccaria, comandant Politia Rutiera Viterbo: "Dupa mai bine de un an de ancheta, am reusit sa identificam aceasta retea vasta de indivizi care, mutandu-se dintr-o tara in alta, desfasurau un trafic clandestin de masini".

Politistii spun ca reteaua era bine structurata, cu zeci de persoane care aveau atributii precise. Poate tocmai de aceea au si obtinut profit de ordinul milioanelor de euro.

Federico Zaccaria, comandant Politia Rutiera Viterbo: "Ne putem inchipui despre ce sume este vorba, daca numai cele 25 de autoturisme, de urma carora am reusit sa dam pana acum, valoreaza in total un milion de euro".

Cum membrii retelei proveneau din mai multe tari, a fost nevoie de o stransa colaborare intre Interpol si politia din tarile respective, dar toate deciziile privind acest caz s-au luat in orasul Viterbo, din centrul Italiei.

179 de tigani au facut circ la repatriere. Francezii le-au dat 300 de euro de om ca sa scape de ei
Doi romani care locuiau in Los Angeles, gasiti morti in apartamentul lor
Un roman plecat la lucru in Irlanda, injunghiat mortal. Autoritati: suspectii sunt tot romani
VIDEO PROTVPLUS.RO