O romanca, implicata intr-o retea internationala de hoti de masini. Profitul e de 6 milioane de euro
Ai nostri sunt din nou printre fruntasii la infractiuni, in Italia. Dupa mai bine de un an de ancheta internationala, politistii au reusit sa lichideze o retea de hoti de masini, care obtinuse un profit impresionat de 6 milioane de euro.
Au fost arestate 16 persoane din Romania, Bulgaria si Italia. Printre capii retelei, spun anchetatorii italieni, ar fi o romanca in varsta de 33 de ani, prietena sefului cel mare.
Membrii retelei erau trimisi de capii organizatiei in Franta, Spania sau Olanda, unde foloseau documente false de identitate pentru a inchiria masini. Alegeau de obicei vehicule din clasa medie, care pot fi vandute usor.
Alegeri 2024
23:15
Al doilea partid care anunță că îl va susține pe Călin Georgescu în turul 2. „Avem şansa la un preşedinte suveranist”
22:50
Partidul care anunță că îl va susține pe Călin Georgescu, cu o condiție. „Nu am încredere în el, dar nu am alternativă”
22:33
Reacția oamenilor de afaceri după victoria obținută de Călin Georgescu în primul tur al prezidențialelor: "Un duş cu gheaţă"
22:31
Nicu Ștefănuță, mesaj de susținere pentru Elena Lasconi în turul doi: „Asta este calea pe care trebuie să o alegem”
Apoi, cu masinile inchiriate, porneau la drum catre Italia, unde era pregatita operatiunea de "clonare".
Aici, vehiculele erau modificate astfel incat sa semene cu unele inmatriculate legal; primeau placute de inamatriculare si acte false, dar copiate dupa cele reale. De asemenea, li se schimbau seriile de identificare si uneori chiar erau vopsite.
Cu asemenea transformari, autoturismele erau vandute la Roma, Napoli sau Palermo.
Federico Zaccaria, comandant Politia Rutiera Viterbo: "Dupa mai bine de un an de ancheta, am reusit sa identificam aceasta retea vasta de indivizi care, mutandu-se dintr-o tara in alta, desfasurau un trafic clandestin de masini".
Politistii spun ca reteaua era bine structurata, cu zeci de persoane care aveau atributii precise. Poate tocmai de aceea au si obtinut profit de ordinul milioanelor de euro.
Federico Zaccaria, comandant Politia Rutiera Viterbo: "Ne putem inchipui despre ce sume este vorba, daca numai cele 25 de autoturisme, de urma carora am reusit sa dam pana acum, valoreaza in total un milion de euro".
Cum membrii retelei proveneau din mai multe tari, a fost nevoie de o stransa colaborare intre Interpol si politia din tarile respective, dar toate deciziile privind acest caz s-au luat in orasul Viterbo, din centrul Italiei.