Robert de Niro a facut dezvaluiri emotionante intr-un documentar. Lumea a aflat ca tatal actorului era homosexual

Ultima actualizare: 02-06-2014 06:54

La 20 de ani de la moartea tatalui sau, Robert de Niro ii face un portret induiosator intr-un documentar prezentat la un festival de film. Cu aceasta ocazie, lumea a aflat ca tatal actorului era homosexual.

"Tata simtea ca e altfel. Si chiar era. Nu doar ca artist, si din alte motive", a spus De Niro.

La 70 de ani, Robert de Niro spune ca s-a simtit obligat sa faca acest documentar, ca sa recupereze putin din viata tatalui sau, un pictor renumit. Unii au spus ca, prin film, actorul isi asuma public homosexualitatea in locul tatalui sau. Dar nu e asa, spune actorul. Dupa ce a divortat, Robert de Niro senior a trait fara ascunzisuri. "Tata a creat aceste superbe opere de arta", marturiseste actorul.

Actorul e de parere ca tatal lui n-a fost suficient apreciat pentru picturile sale. Dupa moartea lui, De Niro i-a pastrat intact atelierul din Soho si nu s-a indurat sa-l vanda. Cand a infiintat festivalul de film Tribecca a inceput sa decerneze un premiu cu numele parintelui sau. "Vreau sa primeasca ceea ce merita. E datoria mea".

In documentar, intitulat "Remembering the artist Robert de Niro Senior", actorul citeste mult din jurnalele tatalui lui. Acesta s-a stins din viata in 1993, aproape la varsta pe care o are De Niro acum.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO