Paradoxul absurd al lumii moderne. Tara in care oamenii isi injecteaza crema in piele pentru a fi mai albi

30-05-2014 09:33


Kenya

Traim intr-o era ciudata, a paradoxurilor. In timp ce in Europa femeile merg la solar si se bucura de orice ora de plaja pentru un bronz perfect, in Asia si Africa, bogatii ar face orice pentru o piele mai alba.

Ultima moda in Kenya, de exemplu, este ca in saloanele de infrumusetare bogatii sa plateasca pentru a fi injectati cu creme astfel incat pielea lor sa arate mai alba si mai tanara, scrie Vice.com.

Riscul pe termen lung al acestor injectii inca nu a fost documentat, dar continutul bogat in mercur al acestor creme a dus la nenumarate avertismente din partea ministerului Sanatatii.

Proprietarii de saloane sustin ca injectiile ii pot face pe oameni sa arate cu 6 ani mai tineri si sa le schimbe pielea cu o nuanta de 10 ori mai deschisa.

O injectie costa 70 de dolari, ceea ce este aproape tot salariul pe care un kenyan obisnuit il obtine intr-o luna. Tocmai de aceea, clientela este una intotdeauna selecta.

Africa nu este insa singurul continent unde se intampla asta. Si in Asia, femeile se acopera din cap pana in picioare de crema pentru a fi mai albe, iar cei cu pielea mai inchisa nu se pot angaja pe posturile bine platite.

Sursa: Pro TV

Tags: kenya, africa, piele,

VIDEO PROTVPLUS.RO