Revoluție în Sri Lanka. Președintele a anunțat că va demisiona, însă abia săptămâna viitoare
La Colombo, capitala statului insular Sri Lanka, zeci de mii de protestatari au luat cu asalt palatul prezidențial, sâmbătă, și au cerut demisia șefului statului.
În cursul serii i-au asediat reşedinţa şi au incendiat-o.
Unii manifestanţii au difuzat în direct pe reţelele de social media înregistrări video care arătau o mulţime de oameni năvălind în interior, unii dintre ei plonjând şi veselindu-se în piscina prezidenţială sau întinzându-se cu un aer amuzat pe paturile din dormitoarele reşedinţei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Președintele a reușit să fugă și să se refugieze la bordul unei nave militare.
Premierul țării s-a oferit să plece, pentru instalarea unui guvern de uniune națională, însă acest lucru nu a fost suficient pentru a calma mânia manifestanţilor.
Mai târziu, președintele țării a apărut la televiziunea publică și a anunțat că va demisiona, dar abia săptămâna viitoare, pentru că are nevoie să asigure o predare "pașnică" a puterii.
Sri Lanka este lovită de cea mai gravă criză economică, de mai bine de 70 de ani de când și-a dobândit independența.
Odinioară o ţară cu venituri medii, cu un nivel de trai invidiat de India, Sri Lanka a fost afectată puternic de prăbuşirea industriei turismului în urma unui atac jihadist din 2019 şi a pandemiei de COVID-19.