Rețea care încheia căsătorii false între românce și imigranți ilegali, lichidată în Spania. Care era tariful

Ultima actualizare: 15-08-2020 14:07
Rețea care încheia căsătorii false între românce și imigranți ilegali, destructurată în Spania. Care era tariful
Europol

Poliția spaniolă a arestat 12 membri ai unei rețele care încheia căsătorii false între românce și imigranți ilegali pentru a le permite acestora stabilirea în Uniunea Europeană. Tariful perceput era de 20.000 de euro pentru fiecare migrant.

 

Rețeaua destructurată de polițiștii spanioli facilita imigrația ilegală în UE prin crearea unor parteneriate de conveniență între migranți indieni și pakistanezi și resortisanți români, anunță Europol.

Anchetatorii spanioli au efectuat zeci de percheziții și au confiscat mai mult de 10.000 de euro, precum și dovezi care îi inculpau pe cei reținuți.

Rețeaua infracțională a realizat cel puțin 50 de astfel de căsătorii fictive pentru ca imigranții ilegali să obțină permis de ședere în UE, percepând câte 20.000 de euro de la fiecare migrant.

 

Profit de un milion de euro

 

Profitul rezultat din această activitate infracțională este estimat la un milion de euro.

Rețeaua contacta persoane aflate deja ilegal în UE sau aranja sosirea acestora din afara continentului, după care recrutau femei în special din România, cărora le oferea compensații financiare substanțiale pentru a pretinde că sunt soțiile cetățenilor non- UE care doreau să-și oficializeze șederea în spațiul comunitar.

Migranții care contractau astfel de servicii rămâneau fie în Spania, fie se mutau în alte țări UE după ce primeau permis de ședere care permite libera circulație în Spațiul Schengen.

Româncele care încheiau aceste căsătorii fictive se întorceau de regulă în țară imediat după parafarea contractelor.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO