Reportaj BBC cu camera ascunsa intr-o inchisoare din UK. Detinutii consuma droguri si ies din celule noaptea


Ultimul update: Joi 16 Februarie 2017 07:18
Data publicarii: Luni 13 Februarie 2017 12:48
Categorie: Stiri externe
inchisoare in UK

Haos intr-una din cele mai mari inchisori din Marea Britanie, este concluzia unui reportaj realizat cu camera ascunsa de catre jurnalistii de la BBC.

Un jurnalist sub acoperire a petrecut 2 luni in penitenciarul HMP Northumberland, in care se afla 1348 de detinuti, pentru emisiunea de investigatii Panorama.

El a descoperit ca acolo se consuma droguri la scara larga, o situatie scapata de sub control, alarme de usi care nu functioneaza si o gaura in gardul intern de securitate - potrivit BBC News.

Ministerul britanic de Justitie a afirmat ca va investiga "aceste acuzatii deosebit de serioase".

De asemenea, gardienii au descoperit in penitenciar cagule, imbracaminte neagra si instrumente pentru taiatul sarmelor si a firelor. Se presupune ca detinutii se strecurau afara ca sa faca rost de droguri, dar si alte marfuri de contrabanda care erau aruncate in perimetrul gardului de securitate.

Aceste descoperiri au fost facute intr-un bloc de celule in care detinutii erau pregatiti pentru a fi transferati in inchisori cu regim deschis, iar celulele lor nu erau incuiate noaptea.

Intr-unul dintre cele mai stanjenitoare episoade ale acestei investigatii, imaginile il arata pe un detinut in convulsii, la podea, dupa ce a inhalat accidental un drog sintetic, considerat o alternativa la canabis.

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO