Regina a frumusetii din Mexic, gasita impuscata. Lupta cu armata, alaturi de traficanti de droguri

27-11-2012 08:26

Maria Susana Flores Gamez

O tanara din Mexic, regina a frumusetii, a fost ucisa in timpul unei sedinte foto din Sinaloa, in nordul statului, intr-o regiune cunoscuta pentru violentele legate de traficul de droguri, au anuntat luni autoritatile.

Maria Susana Flores Gamez, in varsta de 20 de ani, a fost aleasa Femeia Anului in Sinaloa. Tanara a fost ucisa sambata, in Mocorito, intr-un schimb de focuri intre militari si o banda de raufacatori. Alti doi oameni au fost ucisi in incident, scrie Cnn.

Autoritatile din Sinaloa au dezvaluit ca langa trupul neinsufletit al femeii a fost gasita o pusca. Inca nu este clar daca tanara a folosit respectiva arma si nici cine a ucis-o.

"Tot ce stim este ca s-a intamplat in timpul unei confruntari dintre armata si raufacatori si ca tanara se afla cu grupul de infractori", au declarat oficialii.

Patru oameni au fost restinuti, iar autoritatile au confiscat mai multe arme de foc, droguri si masini.

Florez Gamez era studenta la Comunicare. Tanara a fost aleasa Femeia Anului in Sinaloa, in luna februarie, dintr-un grup de zeci de tinere.

Florez a participat si la concursul de frumusete Sinaloa Noastra in 2012. Organizatorii au transmis, luni, condoleante familiei indurerate.

"Suntem consternati de aceste vesti – o persoana frumoasa, tanara, fericita, cu un viitor stalucit in fata. Odihneste-te in pace, Susy", au spus organizatorii.

Gamez nu este prima regina a frumusetii care a ajuns pe prima pagina a ziarelor dupa un incident legat de traficul de droguri din Mexic.

In 2008, Laura Zuniga, a fost arestata alaturi de alti sapte barbati. Cei opt calatoreau in doua masini pline de armament si munitie. Autoritatile mexicane au gasit 50.000 de dolari in numerar asupra tinerilor.

Tanara a fost eliberata ulterior din arest.

Mai mult de 47.000 de oameni au decedat in Mexic in violente legate de traficul de droguri din decembrie 2006, atunci cand presedintele Felipe Calderon a preluat puterea si a anuntat planuri de mobilizare a trupelor federale in ajutorul Guvernului, pentru lupta impotriva crimei organizate.

Potrivit Comisiei Nationale pentru Drepturile Umane din Mexic, mai mult de 5.300 de mexicani sunt dati disparuti, iar 9.000 de oameni gasiti decedati nu au fost inca identificati.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO