"Sunt realmente socat." Cu ce a plouat in NY peste oamenii stransi la parada de Ziua Recunostintei

27-11-2012 07:41

ziua recunostintei

Povestile despre spionaj si trucurile pentru a obtine informatii secrete au inflacarat intotdeauna imaginatia oamenilor si au fost, nu de putine ori, subiecte de film.

Totusi, nimeni nu se astepta sa ploua cu date confidentiale, in timpul paradei de Ziua Recunostintei de anul acesta, de la New York.

Pe miile de hartii folosite pentru confetti, cativa americani au descoperit, uluiti, numere de asigurari sociale, adrese si chiar caziere ale unor conationali.

 

Peste 3 milioane de americani au participat la sfarsitul saptamanii trecute la parada anuala de Ziua Recunostintei. Printre care alegorice, si baloane gigantice, intruchipand cele mai indragite personaje de desene animate, mii de confetti au zburat peste omenii veniti la sarbatoare. Cateva dintre bucatile de hartie s-au prins de hainele celor prezenti, care, curiosi, au vrut sa vada ce scrie pe ele.

"Scria NAS si apoi un numar. Am realizat ca era un numar de asigurare sociala si ne-am gandit ca e foarte ciudat", a declarat Ethan Finkelstein.

Asa ca tinerii au inceput sa adune bucatile de hartie din jurul lor si au continuat sa citeasca ce scria pe ele. Nu mica le-a fost mirarea cand au descoperit si alte informatii secrete.

"Am gasit numere de telefon, adrese, numere de inmatriculare si chiar si cateva procese verbale ale politiei.", Ethan Finkelstein.

Ethan si prietenii sai au gasit si cateva date despre campania candidatului republican la presedintie, Mitt Romney.

Mai mult, tinerii au aflat nu doar date despre interventiile autoritatilor new yorkeze, ci si despre agenti de politie aflati sub acoperire.

"Sunt pur si simplu socat. Nu inteleg cum este posibil ca informatii de asemenea importanta sa fie maruntite si imprastiate in timpul paradei de Ziua Recunostintei.", Ethan Finkelstein.

La aceeasi intrebare incearca sa gaseasca un raspuns si autoritatile, care nu erau la curent cu scurgerea de informatii.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO