Risca sa ajunga la inchisoare, pentru ca a spus adevarul despre statuia lui Iisus care "lacrima"


Ultimul update: Joi 29 Noiembrie 2012 06:49
Data publicarii: Luni 26 Noiembrie 2012 18:39
Categorie: Stiri externe
Statuie Iisus

Anul trecut, o statuie a lui Iisus dintr-o biserica catolica din Mumbai, India, a fost declarata facatoare de minuni, dupa ce a inceput sa “lacrimeze”. Locul a devenit curand un centru de pelerinaj.

Biserica Doamna Noastra din Velankanni a devenit un centru de pelerinaj, multi credinciosi incepand chiar sa colecteze apa sfantita, scrie Guardian.

Afland despre zvonul acestui miracol, Sanal Joseph Edamaruku, fondatorul miscarii Rationalist International, care cerceteaza diferite cazuri de asa-pretinse miracole crestine, a venit sa afle care este explicatia.

Dupa cateva teste, el si-a dat seama ca in acest caz nu era vorba de un miracol adevarat, ci de o scurgere infundata a unei tevi, care picura chiar pe statuia Mantuitorului.

In urma declaratiei sale, Sanal a fost catalogat drept blasfemitor, a primit amenintari cu moartea si risca sa stea la inchisoare 3 ani. In cele din urma, a fost nevoit sa fuga in Finlanda, unde locuieste la niste prieteni.

Acum barbatul cere autoritatilor indiene sa retraga aceste acuzatii si sa respecte libertatea de exprimare.

Legea blasfemiei este in vigoare in India din anul 1860, multe persoane fiind arestate sub aceasta acuzatie.

Recent, doua fete au ajuns la inchisoare dupa ce au protestat pe Facebook pentru inchiderea unui oras, in urma mortii unui cunoscut politician local.

Sanal precizeaza ca, dincolo de demascarea unui fals miracol, anuntul sau era esential din punct de vedere al sanatatii publice.

Acestia colectau si beau apa, sperand sa vindece de boli, insa apa aceea provenea din canalizare. “Era un pericol pentru cei care fusesera pacaliti sa creada ca este un miracol”, declara el.

Un episcop indian l-a anuntat ca daca isi va cere iertare pentru blasfemie, toate acuzatiile impotriva lui vor fi retrase, insa barbatul refuza oferta, pentru ca spune ca nu a gresit cu nimic.

Sursa: Guardian

Gest socant al unui barbat parasit de sotie. La ce a recurs pentru a o face sa se intoarca la el
50.000 de copii sunt rapiti in fiecare zi in India. Ce se intampla cu ei
VIDEO PROTVPLUS.RO