Pericol de poluare in Marea Negra! Doua nave scufundate pierd combustibil!


Ultimul update: Luni 24 Septembrie 2012 21:43
Data publicarii: Miercuri 07 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Pericolul pandeste la malul marii, de cand doua nave care s-au scufundat acum 14 ani la Constanta au inceput sa piarda combustibil.

 
In apropierea portului, apa e deja contaminata pe kilometri intregi, iar autoritatile se tem ca ar putea fi inceputul celei mai mari poluari din Marea Neagra din ultimele decenii. Sunt peste 250 de tone de combustibil in rezervoarele epavelor, iar un curent puternic le-ar putea aduce oricand la suprafata.

Primele pete de combustibil au fost vazute acum doua zile, langa digul de nord al Portului Constanta. Cand si-au dat seama ca sunt exact in locul in care in urma cu 14 ani s-au scufundat cele doua nave, autoritatile au intrat in alerta. Zona in care pacura a iesit la suprafata a fost imprejmuita cu un baraj antipoluant de aproape 1 kilometru.

Deocamdata, sunt doar scurgeri din tancurile de combustibil ale navelor. Insa rezervoarele s-ar putea rupe dintr-o data, iar poluarea ar fi coplesitoare, cred autoritatile. 

Cele doua vase, Paris sub pavilion Malta si You Xiu, sub pavilion Hong Kong, s-au scufundat in urma cu 14 ani, dupa ce furtuna le-a izbit de digul de nord al Portului Constanta. Au pierit atunci 54 de marinari, cei mai multi filipinezi si chinezi. 

Tags: poluare,

Cel mai poluat oras din lume
Sonarele, bombele armatei, plasele pescarilor si poluarea ne ucid delfinii
Dunarea, poluata masiv de o ferma de porci!
VIDEO PROTVPLUS.RO