Record de infectări în Polonia: 34.000 de cazuri noi de Covid-19 în 24 de ore
Polonia a înăsprit restricțiile, după încă o zi cu un număr record de cazuri de Covid-19: peste 34.000. "Suntem în cel mai dificil moment de la izbucnirea pandemiei", a spus premierul polonez. Oficialul i-a rugat pe oameni să rămână acasă de Paște.
În Franța, însă, carantina introdusă în urmă cu aproape o săptămână nu pare să aibă vreun efect. Parizienii au profitat joi de vremea frumoasă ca să iasă la plimbare și să ia masa pe malul Senei.
În Polonia, Guvernul a anunțat măsuri mai dure pentru cele două săptămâni de dinainte și de după sărbătoarea Paștelui catolic, în încercarea de a limita contactul între oameni și a pune capăt răspândirii virusului. Creșele și multe magazine vor fi închise, iar în biserici va intra un număr limitat de persoane.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Morawiecki, premierul Poloniei: „Suntem la un pas de a depăși pragul dincolo de care nu vom mai putea să ne tratăm pacienții.”
Polonia a raportat ieri peste 34.000 de cazuri noi, cu câteva mii mai multe decât recordul înregistrat cu doar o zi în urmă. Alte 520 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului. În spitale, situația este dezastruoasă, iar ambulanțele nu mai au unde să-și transporte pacienții.
Wioletta, paramedic: „Am așteptat în jur de trei ore. E singurul loc unde mai au paturi libere. Suntem din Myszkow, de la 60 de kilometri distanță.”
Adam Niedzielski, Ministrul Sănătății: „Din păcate, evoluția virusului, în special a tulpinii britanice, ne arată că nu e vorba doar de o mai mare rată de infectare. Așa cum vedem din datele secțiilor ATI, provoacă și un grad mai mare de spitalizări.”
Pe de altă parte, în Franța, 20 de milioane de oameni sunt deja în carantină de aproape o săptămână. În Paris, însă, lumea are o viața activă. Restricțiile impuse de autorități n-au schimbat aproape deloc obiceiurile.
Guvernul le-a cerut angajaților să lucreze de acasă, acolo unde se poate. În multe companii însă, oamenii au refuzat. Într-un start-up, de exemplu, 80% dintre angajați continuă să vină la birou.
Jeab-Eudes Yahouedeou, cofondator Seeqle: „Nu ne presează nimeni să facem asta, așa că nu știu dacă e un lucru bun sau ceva rău, dar asta e situația.”
Medicii, pe de altă parte, sunt nemulțumiți că restricțiile sunt prea blânde.
Stéphane Gaudry, medic ATI: „Am impresia că, pentru unii oameni, e de fapt o ieșire din carantină. O explozie a numărului de cazuri, nu mai ești în situația de a întrerupe creșterea cu măsuri mărunte. E nevoie de măsuri drastice, dificil de luat.”
Aseară, guvernul francez a anunțat că este prea devreme pentru o evaluare a restricțiilor impuse săptămâna trecută. Însă alte trei regiuni din Hexagon intră într-o carantină extinsă din această seară, de la ora 19.