Reacția preotului care a brutalizat un bebeluș la botez, când o vede pe mama copilului


Ultimul update: Miercuri 14 August 2019 19:52
Data publicarii: Miercuri 14 August 2019 18:47
Categorie: Stiri externe

Poliţiştii ruşi au deschis o anchetă după un botez, care a virat în film de groază. Preotul a bruscat bebeluşul şi nu s-a lăsat îmblânzit nici măcar de intervenţia disperată a mamei.

Superiorii din clerul ortodox i-au interzis să mai slujească timp de un an şi rămâne de văzut dacă vor fi formulate şi acuzaţii penale împotriva lui.

După ce au fost difuzate pe reţelele de socializare, imagini le au stârnit mânia ruşilor. Preotul care oficia botezul într-o biserică din oraşul Gatchina a rămas surd la urletele copilului care se zvârcolea.

Când n-a mai putut îndura suferinţa pruncului, mama s-a năpustit către preot să-l oprească.

Acesta era însă chitit să ducă la capăt ritualul botezului în felul său şi a ignorat rugăminţile femeii. Mai să-l scape din mâini, prelatul a scufundat din nou băieţelul în cristelniță şi n-ar fi de mirare să-l fi izbit de câteva ori cu capul de pereţii cazanului.

Anastasia Alexeyeva, mama copilului: "Când a scufundat copilul prima oară, am sesizat că s-a înecat. Nu i-a lăsat deloc timp să respire. N-am mai putut suporta şi am încercat să-i smulg copilul, dar s-a opus şi mi-a strigat să nu mă amestec, că nu e treaba mea cum oficiază el botezul."

Photios, preot: "Copilul nu s-a înecat şi, din câte mi-am dat eu seama, nici nu s-a lovit de pereţii cazanului.Un preot trebuie să scufunde copilul de 3 ori în apă."

Mikhail, proet în dioceza Gatchina: "În toată viaţa mea n-am mai văzut aşa ceva. Condamn cu tărie purtarea preotului. Un prelat trebui să se poarte cu dragoste şi umilinţă, cu frică de Dumnezeu!"

Când jurnaliştii ruşi au venit în oraş să investigheze povestea, mama şi clericul s-au revăzut pentru prima oară faţă-n faţă.

Preot: Sper că nu trebuie să aşteptăm până la Ziua Iertării (din calendarul ortodox). Te rog să mă ierţi!
Mama: Sunteţi sarcastic ori ce?

Mama a depus plângere la poliţie pentru că, a explicat ea, nu vrea să mai păţească şi alţii ce i s-a întâmplat băiatului ei.

Tags: preot, rusia, botez,

Preot acuzat că aproape a înecat un bebeluș în timpul botezului. Reacția mamei. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO