Putin acuză Ucraina de "acţiuni provocatoare periculoase"

Dată publicare: 09-04-2021 22:18
Dată actualizare: 09-04-2021 22:27


Maia Sandu i-a cerut lui Vladimir Putin să ofere vaccinuri anti-covid Republicii Moldova

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat, vineri, Kievul de ''acţiuni provocatoare periculoase'' în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică avută cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat Kremlinul.

Washingtonul a afirmat că Moscova a comasat recent cele mai multe trupe la frontiera estică a Ucrainei de după 2014, an în care Rusia a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi a început să-i susţină pe separatiştii din regiunea Donbas.

Violenţele s-au intensificat între trupele ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din regiunea Donbas. Legat de aceste evoluţii, Germania i-a cerut Rusiei să-şi retragă trupele din zona frontierei cu Ucraina.

În dialogul telefonic, Putin şi Erdogan au discutat, de asemenea, despre posibila producere în comun a vaccinului Sputnik V împotriva COVID-19, informează Reuters, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, SUA au informat Turcia că două nave militare americane vor traversa strâmtorile Dardanele şi Bosfor pentru a fi desfăşurate în Marea Neagră până la 4 mai, potrivit diplomaţiei turce.

''În urmă cu 15 zile ne-a fost trimisă pe canale diplomatice o notificare că două nave militare ale Statelor Unite vor trece către Marea Neagră, în concordanţă cu Convenţia de la Montreux. Navele vor rămâne în Marea Neagră până în 4 mai'', a declarat Ministerul Afacerilor Externe turc.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO