Proteste masive ale fermierilor din Țările de Jos. Noile legi de mediu i-ar putea falimenta
Fermierii din Țările de Jos au blocat centrele de distribuție ale supermarketurilor în timpul unor mari proteste față de noile legi de mediu.
Legile privind emisiile de azot sunt menite să reducă efectele încălzirii globale care amenință viața oamenilor pe Pământ, dar probabil vor duce la falimentarea multor fermieri, potrivit Al Jazeera.
Pescarii s-au alăturat fermierilor care au protestat în Țările de Jos
Pescarii au blocat, luni, porturile într-o manifestare de sprijin pentru fermieri. Blocada a împiedicat feriboturile să navigheze către aproape toate insulele Wadden de pe coasta de nord a țării și a cauzat întârzieri îndelungate, potrivit companiilor de transport maritim.
Tot luni, fermierii au folosit tractoare și baloți mari de fân pentru a bloca intrările în centrele de distribuție a supermarketurilor, așa cum a avertizat asociația comercianților de alimente cu privire la blocajele în aprovizionare.
Acțiunea a fost anunțată în avans, fermierii cerând ca „întreaga țară să fie paralizată”.
Și aeroporturile făcuseră pregătiri pentru blocaje ale căilor de acces. Traficul de-a lungul celei mai mari rețele rutiere dense a țării a fost raportat ca fiind normal.
Poliția a spus că va interveni dacă protestatarii se vor deplasa pentru a bloca accesul la aeroportul internațional Schiphol de lângă Amsterdam.
De ce s-au implicat fermierii olandezi în proteste violente față de legile de mediu
În ultimele săptămâni, fermierii olandezi s-au implicat ocazional în proteste violente față de legile de mediu menite să reducă emisiile de azot.
În timp ce alte sectoare, inclusiv construcțiile, au fost, de asemenea, afectate, măsurile de reducere a amoniacului generat de creșterea animalelor reprezintă o parte semnificativă a planurilor guvernamentale.
Emisiile de azot vor fi reduse cu peste 70% în zonele apropiate regiunilor de conservare a naturii. Potrivit estimărilor guvernamentale, acest lucru ar putea duce la închiderea a aproximativ 30% din fermele de animale.
O hotărâre din 2019 a celei mai înalte instanțe a țării a determinat guvernul să impună măsurile.