Proteste in Spania impotriva masurilor de austeritate. Autoritati: Tara trece prin momente dificile

14-07-2012 20:19

"Demisia" si "Rusine" au scandat "indignatii" spanioli pe strazile Madridului. Au protestat, astfel din nou impotriva unei cure de austeritate impuse de Guvernul care vrea sa reduca cheltuielile bugetare cu 65 de miliarde de euro in 2 ani si jumatate.

Cei mai vehementi dintre protestatari n-au ratat ocazia sa se ia la bataie cu politia.

Demonstrantii au cerut demisia premierului Rajoy si a ministrilor sai, pe care i-au numit "hoti". N-au fost mai blanzi nici cu opozitia socialista, acuzata, la fel ca dreapta, de incompetenta in fata crizei.

Scutierii au pus pe fuga cateva grupuri care au incercat sa se apropie de sediul parlamentului. Cel putin cinci demonstranti au fost urcati in dubele politiei.

De miercuri, cand guvernul a cerut din nou "sacrificii" populatiei, furia spaniolilor a crescut impotriva planului de economisire a celor 65 de miliarde de euro, care le afecteaza direct puterea de cumparare.

"Spania traverseaza unele dintre cele mai dificile si dramatice momente din istoria sa" - spun guvernantii pentru a justifica aceste masuri drastice.

SINC Soraya Saenz de Santamaria, vice-premier
"Trebuie sa facem un efort pentru consolidarea situatiei noastre financiare, prin taierea cheltuielilor si sporirea taxelor. Nu avem alternativa decat sa incercam sa reducem deficitul bugetului public, care ruineaza sperantele de crestere economica".

Asadar ca vor sau nu vor ibericii, taxele vor creste
incepand cu luna septembrie.

Tags: proteste, spania,


VIDEO PROTVPLUS.RO