"Protestatarul", desemnat persoana anului 2011 de editorii Time

Ultima actualizare: 15-09-2012 05:11
Protest pe Wall Street - 12

"Protestatarul" a fost desemnat, miercuri, persoana anului 2011 de editorii revistei saptamanale Time.

Editorii Time au decis sa aduca astfel un omagiu tuturor protestatarilor din 2011 care au invadat strazile oraselor din multe tari, din Orientul Mijlociu si pana la Moscova, trecand prin Statele Unite.

"De la Primavara araba la Atena, de la Occupy Wall Street la Moscova", se afirma in textul publicat pe coperta acestei publicatii saptamanale, care prezinta o persoana tanara, ce are gura si nasul acoperite de un fular si parul ascuns sub o sapca.

"Protestatarul" a fost ales persoana anului, "pentru ca a captat si subliniat un sentiment mondial, cel al sperantei pentru o schimbare, a dat jos guverne si idei preconcepute, a combinat cele mai vechi tehnici cu cele mai moderne tehnologii, pentru a pune in lumina demnitatea umana si a indreptat planeta spre un secol XXI mai democratic, desi, uneori, mai periculos", si-au motivat alegerea din acest an editorii revistei Time.

"Acesti oameni au schimbat deja Istoria si vor schimba Istoria in viitor", a declarat Rick Stenel, redactorul-sef al saptamanalului, anuntand pe postul de televiziune NBC alegerea revistei Time pentru 2011.

Desemnarea "Persoanei anului" este o traditie instituita de editorii revistei Time in 1927.

Printre finalistii din acest an s-au aflat Kate Middleton, sotia Printului William, dar si amiralul William McRaven, care a coordonat operatiunea militara ce a condus la uciderea teroristului Bin Laden in luna mai, in Pakistan.

Anul trecut, titlul de "Persoana anului" a revenit tanarului fondator al retelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, iar in 2009, lui Ben Bernanke, presedintele Bancii Centrale Americane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO