Protest la abatorul din Germania unde aproape 1.000 de muncitori români au Covid-19
Tensiunile se fac din nou simţite în vestul Germaniei, la abatorul cu aproape o mie de angajați români infectați cu coronavirus. Mai mulţi activişti pentru protecţia animalelor au protestat în faţa fabricii şi au blocat intrarea în sediu.
Înarmați cu pancarte, zeci de manifestanți au împânzit curtea abatorului Tonnies, unul dintre cele mai mari din Germania.
Câtiva dintre ei s-au urcat pe acoperișul fabricii, unde au întins un poster imens pe care au scris "Închideti industria cărnii".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Între timp, ceilalți au strigat, la unison, "Opriți exploatarea oamenilor și a animalelor". Au fost și demonstranți care s-au legat unii de alții cu lanțuri. Oamenii critică condițiile în care lucrează angajații, dar și felul în care este procesată carnea.
Protestatar: "Mulți consumatori sunt de părere că guvernul trebuie să facă schimbări pentru ca întreprinderile să fie corecte cu angajaţii. Corporațiile nu sunt mereu oneste, iar politicienii văd rareori aceste lucruri. Consumatorul este însă cel care deţine puterea."
Luna trecută, aproape 1.500 de angajați ai abatorului au fost depistați cu noul virus. Din cauza focarului uriaș, autoritătile au închis parțial două landuri. Aproximativ 600.000 de oameni sunt în carantină până pe 7 iulie. Iar abatorul are lacătul pe ușă.
Sven Georg Adenauer, district manager: "Conceptul legat de igienă care este atât de dezbătut în cazul de faţă este analizat în prezent. Aceste schimbări sunt absolut esenţiale, deoarece lipsa de igienă a dus la răspândirea virusului în companie."
Pe lângă măsurile sanitare directe, autoritătile din Germania promit schimbări legislative care să elimine cauzele profunde ale problemelor din industria de procesare a cărnii.