Cauza focarului de Covid-19 din abatorul din Germania. Care sunt condițiile de muncă

×
Codul embed a fost copiat

Milioane de oameni se văd nevoiţi să facă un pas înapoi în fața relaxării, în contextul pandemiei.

În Germania, două districte au impus carantină din cauza îmbolnăvirilor de la cel mai mare abator din țară.

1.000 dintre cei cu COVID-19 de aici sunt români. Și Bulgaria a prelungit starea de urgen din cauza înmulțirii îmbolnăvirilor.

În Statele Unite, cele mai populate state - Florida, California și Texas - au depășit iar propriile recorduri la numărul de cazuri noi de la o zi la alta.

Un sfert dintre angajații români ai abatorului din Germania, infectați cu Covid-19

 

Un sfert dintre angajații români ai abatorului au fost confirmați deja cu Covid 19. Din cauza focarului masiv, în tot districtul Ghiutersloh au fost impuse restricții.

Masurile au fost instituite deocamdată pentru o săptămâna, timp în care autoritătile vor să verifice dacă virusul se răspândește în comunitate.

Prof. Martin Exner, Institutul de Igienă și Sănătate Publică: „Se discută varianta așa-numitei testări secvențiale, adică să testam angajații la fiecare două săptămâni. Însă, pentru asta ar fi nevoie de proceduri mai ieftine, pentru că nici macar o societate bogată precum cea germană nu-și permite atâtea teste, fiecare costând peste 50 de euro.”

Industria cărnii este în mod special susceptibilă la răspândirea coronavirusului din cauza condițiilor de lucru: muncă fizică intensă, în interior rece și în imediata apropiere a altor muncitori.

Prof. Martin Exner, Institutul de Igienă și Sănătate Publică: „În sala de tranșare, aerul este recirculat în mod repetat. Iar aerul recirculat păstrează aerosolii în mișcare. Acesta este unul dintre factorii de risc de care nu s-a ținut seama până acum. Acesta e principalul mesaj pe care îl am de transmis.”

Dintre cei 17 angajați romani care au fugit din izolare săptămână trecută, cel puțin 13 au fost depistați la intrarea în România, fiind siliți să intre în carantină. În schimb, mai mulți colegi de-ai lor bulgari au reușit să revină la casele lor.

Guvernul bulgar a prelungit starea de urgență până la 15 iulie

 

Pe de altă parte, guvernul bulgar a extins starea de urgență până pe 15 iulie, tocmai din cauza înmulțirii îmbolnăvirilor.

Numai joi au fost raportate 130 de noi infectări. În ultimele 2 săptămâni, numărul zilnic de cazuri s-a multiplicat cu 3.

Boiko Borisov, Prim-ministrul Bulgariei: „O groază de doctori și savanți au declarat că-și rup diplomele în fața mea dacă virusul asta nu trece ca orice gripă obișnuită. Nu doar că n-a trecut, dar ne-a luat ostatici pe toți!”

Dar același Boriko Borisov tocmai a fost amendat cu 150 de euro după ce a vizitat mănăstirea Rila fară să poarte mască.

Numărul deceselor în SUA ar putea atinge pragul de 179.000 până la 1 octombrie

 

Cele mai recente estimări de la Universitatea Washington arată că numărul americanilor răpuşi de Covid 19 ar putea depăşi 179.000, până la 1 octombrie.

Potrivit experţilor, purtarea universală a măştii ar putea reduce numărul deceselor cu aproximativ 33.000.

Cele mai populate state americane sunt şi cele mai afectate de noile cazuri. California a raportat peste 7.000 de cazuri într-o singură zi, iar guvernatorul le-a cerut localnicilor să fie din nou cu grijă, ca la începutul pandemiei.

În Florida, guvernatorul Ron DeSantis a refuzat încă o dată să facă măştile obligatorii în public, în ciuda faptului că le-a recomandat departamentul de sănătate publică.

O situaţie mult mai bună este în statul New York, unde în urmă cu o lună se înregistra vârful pandemiei.

Acum, autorităţile au anunţat cel mai mic număr de cazuri de la începutul epidemiei, iar oraşele continuă măsurile de relaxare a restricţiilor.

Citește și...
Horoscop 25 septembrie 2022, cu Neti Sandu. „Bani picați din cer” pentru o zodie
Horoscop 25 septembrie 2022, cu Neti Sandu. „Bani picați din cer” pentru o zodie

Horoscop 25 septembrie 2022, prezentat de Neti Sandu la Știrile ProTV. O zi cu bucurii. Un gest, o vorbă bună, un cadou, sunt lucruri simple pe care le putem face ca să ne demonstrăm dragostea, recunoştinţa faţă de ceilalţi. 

Doi tineri ucraineni s-au rătăciţi în munţii Maramureşului. Mama lor a cerut ajutorul Crucii Roşii
Doi tineri ucraineni s-au rătăciţi în munţii Maramureşului. Mama lor a cerut ajutorul Crucii Roşii

O femeie din Ucraina a solicitat sprijinul Crucii Roşii spunând că cei doi copii ai săi s-au rătăcit în munții Maramureșului.  

Litoralul românesc este încă plin de turiști. Este perioada în care peștele din Marea Neagră este extrem de gustos
Litoralul românesc este încă plin de turiști. Este perioada în care peștele din Marea Neagră este extrem de gustos

Deși suntem aproape de finalul lunii septembrie, iar temperaturile nu sunt foarte ridicate, litoralul rămâne un miraj.    

Recomandări
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea
Zece ani de închisoare pentru dezertorii armatei ruse. Vladimir Putin a promulgat legea

Militarii care dezertează din armata rusă pot face până la 10 ani de închisoare, potrivit noilor texte de lege promulgate de președintele Vladimir Putin.

MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul
MAE român a anulat vizele mai multor cetățeni ruși. Care este motivul

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat că Ambasada României de la Moscova a revocat vizele a 14 cetățeni ruși care urmau să vină, luni, la București, la Conferința Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.  

Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber
Gheorghe Dincă ar putea ieși din închisoare mai devreme. După cât timp poate fi liber

Gheorghe Dincă, autorul crimelor din Caracal și cel care a înspăimântat România, a fost condamnat, în primă instanță, la 30 de ani de închisoare.