Profesor evreu, injunghiat de trei francezi, sustinatori ai jihadistilor, in Marseille. Un atacator avea tricou cu ISIS

19-11-2015 13:45


franta

Un profesor de istorie de la o scoala evreiasca din Marsilia a fost ranit prin injunghiere miercuri seara de trei indivizi, sustinatori ai Statului Islamic, care au proferat afirmatii antisemite, informeaza Reuters si AFP.

Agresiunea, care nu i-a pus viata in pericol profesorului evreu, a avut loc in jurul orei 19.00 GMT, a precizat prefectul Laurent Nunez, care a subliniat ca mijloace de politie foarte importante au fost desfasurate pentru a-i prinde pe autori.

Cei trei agresori erau pe doua scutere, unul dintre ei purtand un tricou cu sigla Statului Islamic l-a abordat pe profesor in strada, a declarat procurorul din Marsilia Brice Robin pentru Reuters.

Un alt agresor a aratat o poza de pe telefonul sau mobil cu Mohamed Merah, un militant islamist local care a ucis sapte persoane intr-o serie de atacuri in sudul Frantei in 2012.

"Cei trei indivizi au proferat insulte si amenintari la adresa victimei si apoi au injunghiat-o in brat si picior. Ei au fost intrerupti de sosirea unei masini si au fugit
", a adaugat Robin, citat de Reuters.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO