DOCUMENT CITAT DE BILD: Teroristii au planuit sa detoneze mai multe bombe pe stadionul din Hanovra si in centrul orasului

Dată publicare: 19-11-2015 12:43
Dată actualizare: 22-11-2015 06:59


BILD

Un grup de atacatori planuise sa detoneze mai multe dispozitive explozibile marti seara in incinta stadionului de fotbal din Hanovra unde era programata sa se dispute partida dintre Germania si Olanda, care a fost anulata, relateaza joi Bild.

Bild precizeaza ca a obtinut o copie a documentului pe care serviciul de informatii interne din Germania l-a oferit marti ministrului de interne Thomas de Maiziere, continutul fiind atat de socant pentru autoritati, incat acestea nu au avut alta optiune decat sa anuleze meciul.

Bazat pe informatii ale serviciilor secrete, documentul detalia cum un grup de atacatori a planuit sa detoneze mai multe bombe pe stadionul din Hanovra, dar si o alta bomba in centrul orasului.

Atacatorii planuisera sa introduca explozibilii in stadion cu o ambulanta, conform documentului citat de Bild. Liderul grupului urma sa filmeze atacul de pe stadion. Un alt atac fusese planuit sa aiba loc dupa miezul noptii in gara din Hanovra.

Dupa anuntul privind anularea meciului, autoritatile au precizat ca nu au descoperit explozibili pe stadion.

Premierul landului Saxonia Inferioara a spus miercuri ca oficialii germani au avut indicii concrete privind o amenintare la adresa securitatii care i-au determinat sa anuleze meciul amical de fotbal dintre Germania si Olanda.

Cancelarul german Angela Merkel urma de asemenea sa asiste la meci. Ministerul de Interne nu a confirmat deocamdata informatiile din Bild.

"Indiciile erau atat de puternice, incat anularea meciului a fost inevitabila. Daca indiciile erau o amenintare reala sau simple indicii, asta nu putem sti", a declarat in schimb, intr-o conferinta de presa, ministrul de interne Thomas de Maiziere
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO