Primăriță din Italia, acuzată de rasism după declarații privind un furt de cabluri. „Or fi fost românii”

Ultima actualizare: 14-08-2020 11:36
Primarita
Facebook / Zerottonove.it

O primăriță din Italia este acuzată de rasism după ce a declarat într-un interviu cu privire la un furt de cablu că hoții „trebuie să fi fost români”, scrie La Citta.

Cecilia Francese, primărița din Battipaglia, a oferit recent un interviu pentru publicația Zerottonove în care a vorbit despre furtul unor cabluri electrice de cupru de la stația de epurare din localitate, din data de 3 august. Activitatea satației a trebuit oprită până la înlocuirea cablurilor.

„Stația de a fost oprită, iar apa a devenit poluată. Repet: a fost întreruptă pentru că au sabotat-o. Acum, or fi fost românii sau cine a furat cuprul. O fi fost intenționat, nu știu, dar cert este că a fost oprită și va funcționa din nou de mâine”, a declarat ea.

După ce a fost acuzată că este rasistă în presa locală, Cecilia Francese a revenit cu o nouă declarație în care se apără.

„Printre numeroasele ipoteze prezentate și raportate în oraș se număra și cea care se referea la oameni de naționalitate română! Ar fi putut fi italieni, englezi, francezi, nu ar fi fost nicio diferență! Și era acesta sensul declarației mele”, a explicat ea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO