Primaria Parisului ii va amenda pe cei care arunca mucuri de tigara pe strada. Cat vor plati cei care "afecteaza peisajul"


Ultimul update: Duminica 04 Octombrie 2015 07:01
Data publicarii: Joi 01 Octombrie 2015 18:03
Categorie: Stiri externe

Primaria Parisului va amenda incepand de la 1 octombrie orice persoana care arunca pe jos mucuri de tigara, o masura prin care intentioneaza sa franeze poluarea vizuala si medio-ambientala generata de aceste reziduuri, relateaza EFE.

"Aruncarea unui muc de tigara pe strada afecteaza peisajul urban si cadrul de viata comun", a informat Primaria, care a anuntat de cateva luni aceasta masura, arata Agerpres.

Insa pana acum, sanctionarea era doar verbala, pentru a da timp cetatenilor sa se informeze inainte ca de la 1 octombrie sa fie sanctionati pecuniar.

Municipalitatea a informat ca acest tip de reziduuri "au consecinte importante pentru mediul inconjurator", deoarece un muc de tigara se degradeaza in 4 pana la 12 ani". "In mucul de tigara sa gasesc substante ca nicotina, cadmiu si plumb", foarte daunatoare pentru flora si fauna, aminteste municipalitatea.

Mucurile de tigara aruncate pe strada ajung in sistemul de canalizare si polueaza apa, noteaza Primaria. Edilul Parisului, doamna Anne Hidalgo, a decis in martie sa introduca o amenda substantiala, de peste 35 de euro, cu care sunt sanctionati toti cei care depoziteaza gunoaie pe drumurile publice. Dar a dat ragaz pana la 1 octombrie pentru a le pune in vigoare, instaland totodata 30.000 de scrumiere noi pe strada.

Pentru fumatorii care considera poate ca sanctiunea este prea mare, Primaria aminteste ca in orasul canadian Montreal amenda este de peste 100 de euro.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO