Președintele rus este furios după ce Armenia a trimis recent ajutoare umanitare în Ucraina
Președintele rus este furios după ce Armenia, aliat tradițional, a invitat 85 de soldați americani pentru exerciții de menținere a păcii, ce vor începe mâine.
Mai mult, Armenia a trimis recent ajutoare umanitare în Ucraina și se pregătește să ratifice Statutul Curții Penale Internaționale.
Cu alte cuvinte, se obligă să-l aresteze pe Vladimir Putin dacă intră pe teritoriul său. Pe de altă parte, șeful NATO a formulat o predicție sumbră în legătură cu durata războiului din Ucraina.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
„Cu toţii ne dorim o pace rapidă, dar trebuie să recunoaştem ca majoritatea războaielor durează mai mult decât se anticipeaza initial”, avertizeaza seful NATO într-un interviu acordat presei germane. Și continuă spunand lucrurilor pe nume: „Trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina. Dacă ucrainenii ar înceta să lupte, ţara lor nu va mai exista. Când războiul se va încheia, Ucraina va avea nevoie de garanţii de securitate, altfel istoria s-ar putea repeta”.
Pe de altă parte, șeful comitetului militar al NATO a lansat un semnal de alarmă în legatură cu refacerea stocurilor de muniții și echipamente, epuizate pe frontul din Ucraina.
Amiralul Rob Bauer: „Volumul de echipamente și muniții folosite în Ucraina întrece de departe capacitatea noastră de producție. În timp ce furnizăm arme Kievului, comandăm noi stocuri, dar cele două talere nu sunt în echilibru. De aici, apelul către guverne și industria de apărare de a purta discuții serioase în favoarea unui simț al urgenței sporit.”
Amiralul Rob Bauer a denuntat explicit goana dupa profit a furnizorilor.
„În timp ce livrările întârzie, prețurile urcă. Motiv pentru care nu avem certitudinea că mărirea contribuției fiecărei țări pentru apărare chiar duce la o sporire a securității.Economiile noastre liberale nu sunt capabile să prioritizeze în favoarea nevoilor noastre urgente, adică tocmai fundația de securitate pe care poate înflori economia. Stabilitatea pe termen lung trebuie să prevaleze în fața profiturilor pe termen scurt.”
Timp de cateva zile, ministrii apararii din țările NATO s-au adunat în Norvegia pentru a discuta sprijinul militar pentru Kiev.
În acest context, responsabilul cu achiziția de arme pentru Pentagon a anunțat că Statele Unite intentionează să crească producţia lunară de obuze de artilerie de 155 de milimetri la 100.000, până în 2025. În prezent, se produc 28.000 de obuze lunar, dublu față de începutul anului.
Fortele Kievului folosesc mii de obuze în fiecare zi.