Președintele argentinian, atacat cu pietre de mulțimea furioasă. Care este motivul nemulțumirilor

Dată publicare: 13-03-2021 21:41
Dată actualizare: 13-03-2021 21:54


Președintele argentinian, atacat cu pietre de mulțimea furioasă. Care este motivul nemulțumirilor

Președintele argentinian Alberto Fernandez a fost atacat cu pietre, sâmbătă, în timp ce călătorea cu microbuzul prin sudul țării. Mai multe geamuri ale vehiculului au fost sparte, dar oficialul nu a fost rănit.

 

Mulțimea care a atacat microbuzul în care se afla președintele argentinian este nemulțumită de reacția autorităților față de incendiile de pădure care au devastat în ultima perioadă țara, mai ales în regiunile din sud, relatează AFP și news.ro.

În timp ce părăsea un centru comunal din Lago Pueblo, în provincia Chubut, Alberto Fernandez a fost nevoit să se protejeze de protestatari în spatele unui lanţ uman. Oamenii au oprit apoi microbuzul în care se afla preşedintele, au lovit vehiculul cu pumnii şi picioarele şi au aruncat cu pietre.

Incendiile din regiune s-au soldat, de la începutul săptămânii, cu un mort şi 11 dispăruţi. Numeroşi oameni au fost evacuaţi din calea flăcărilor şi 200 de locuinţe au fost distruse.

Flăcările au distrus 1.500 de hectare de pădure şi au provocat pagube imense, potrivit ministrului argentinian al Mediului, Juan Cabandie. Oficialul a menţionat că mai multe localităţi au rămas fără apă şi fără curent electric.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO