Presa locala din Germania: Bunicul lui Andreas Lubitz este originar din Romania. Dezvaluirile facute de apropiatii familiei

29-03-2015 18:06


Un cotidian regional din Ingolstadt publica un articol despre familia co-pilotului Andreas Lubitz, iar detaliile descoperite de jurnalistii germani sunt incredibile.

Potrivit Donau Kurier, bunicul lui Andreas Lubitz, de profesie medic pediatru, ar fi originar si Romania si s-ar fi mutat in Germania la inceputul anilor '70, dupa ce a participat la o conferinta medicala, apoi si-a gasit o slujba la Spitalul de Copii din Neuburger. Sotia lui a fost invatatoare la o scoala primara din oras, iar cei doi au o fiica, mama lui Andreas Lubitz.

Bunicul co-pilotului, in varsta de 87 de ani, si sotia lui, de 84, au locuit o buna parte din viata in Neuburg, pana de curand, cand s-au mutat in Montabaur, pentru a fi mai aproape de fiica lor.

Fostii vecini din Neuburg ai familiei au povestit ca Andreas Lubitz venea adeseori in vacanta la bunici, impreuna cu mama sa, si il descriu ca fiind un baiat "foarte politicos si tacut". Tanarul Lubitz isi ajuta bunicii sa tunda iarba, facea jogging in mod regulat, de-a lungul Dunarii, uneori insotit de tatal sau.

Apropiatii familiei isi amintesc ca Andreas Lubitz isi dorea inca de mic sa devina pilot: "Le spunea asta constant bunicilor. Toti il respectam pentru ambitiile mari pe care le avea. Era increzator, tacut, dar prietenos", a marturisit o vecina.

Un alt locuitor care l-a cunoscut pe co-pilot povesteste ca nu i-a venit sa creada cand a auzit ca Lubitz a provocat cu buna stiinta tragedia aviatica din Alpi: "Am crezut ca nu aud bine."

Ziarul Donau Kurier a stat de vorba si cu o matusa a lui Lubitz, care inca incearca sa se impace cu ideea ca nepotul ei este responsabil de moartea a 149 de oameni nevinovati: "Nu ajungi niciodata sa cunosti un om cu adevarat", le-a spus ea jurnalistilor germani, la telefon.

Donau Kurier este un cotidian local, din Ingolstadt, cu un tiraj zilnic de peste 85.000 de exemplare, potrivit datelor publicate la finalul anului 2014 de www.ivw.eu.

VIDEO PROTVPLUS.RO